TAMO GDE JE ZAISTA POTREBNO
Broj pregleda

Uređenje putne infrastrukture

Prvi preduslov za razvijanje turizma je dobar put, tako da je danas počelo saniranje oštećenja na nekadašnjem regionalnom putu Svrljig – Popšica, koji vodi ka značajnim turističkim potencijalima.
md

Posle obrade udarnih rupa danas je počelo asfaltiranje na potezu Svrljig – Popšica.

Nekada regionalni, danas pod ingerencijom lokalne samouprave, put koji vodi do veoma značajnih turističkih destinacija u Pirkovcu gde je smešten Manastir Sv. Arhangel Gavrilo i do Popšice gde se nalazi bazen sa termalnom vodom.

Radove je obišao predsednik Opštine Milija Miletić.

Prema procenama nadzornog organa obezbeđenih hiljadu tona asfaltne mase biće dovoljno da se popune i udarne rupe od Svrljiga do Vetrila, a stoji i obećanje da se posao završi u roku pre praznika manastira Sveti Arahangel Gavrilo u Pirkovcu, kazao je Miletić.

Prvog dana asfaltiranja stiglo je 20 tona asfaltne mase kojom su popunjene udarne rupe na dužini od jednog kilometara. Inače, paralelno se nastavlja i čišćenje bankina ali i nastavak čišćenja udarnih rupa.

Najavljeno je i krpljenje i sanacija udarnih rupa prema Galibabincu ali i prema Staroj Planini, odnosno Babinom zubu.

Posao oko krpljenja udarnih rupa nadgleda, u svojstvu nadzornog organa, ing. Ivan Božinović iz svrljiške Direkcije za izgradnju.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

2 Komentara

  • a gde to nije potrebno?

    • Nije potrebno oko tvoje rezidencije jer su Tomi majonez i ostali sponzori to uredili (samo ga je Blaza ugasio kod tebe)…
      “…Nekada regionalni, danas pod ingerencijom lokalne samouprave…” Ko to bese na republickom nivou ko ce ovde da pusti med i mleko, a puteve zapustili kao da smo u Tanzaniji?!? Da ovi koje pljujete nisu na vlasti nikad, ali NIKAD, prema selima niko ne bi ni rupe krpio!!!!

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *