TAMO GDE JE ZAISTA POTREBNO

Uređenje putne infrastrukture

Broj pregleda

Prvi preduslov za razvijanje turizma je dobar put, tako da je danas počelo saniranje oštećenja na nekadašnjem regionalnom putu Svrljig – Popšica, koji vodi ka značajnim turističkim potencijalima.
md

Posle obrade udarnih rupa danas je počelo asfaltiranje na potezu Svrljig – Popšica.

Nekada regionalni, danas pod ingerencijom lokalne samouprave, put koji vodi do veoma značajnih turističkih destinacija u Pirkovcu gde je smešten Manastir Sv. Arhangel Gavrilo i do Popšice gde se nalazi bazen sa termalnom vodom.

Radove je obišao predsednik Opštine Milija Miletić.

Prema procenama nadzornog organa obezbeđenih hiljadu tona asfaltne mase biće dovoljno da se popune i udarne rupe od Svrljiga do Vetrila, a stoji i obećanje da se posao završi u roku pre praznika manastira Sveti Arahangel Gavrilo u Pirkovcu, kazao je Miletić.

Prvog dana asfaltiranja stiglo je 20 tona asfaltne mase kojom su popunjene udarne rupe na dužini od jednog kilometara. Inače, paralelno se nastavlja i čišćenje bankina ali i nastavak čišćenja udarnih rupa.

Najavljeno je i krpljenje i sanacija udarnih rupa prema Galibabincu ali i prema Staroj Planini, odnosno Babinom zubu.

Posao oko krpljenja udarnih rupa nadgleda, u svojstvu nadzornog organa, ing. Ivan Božinović iz svrljiške Direkcije za izgradnju.

Pročitajte i

Krenuli radovi, foto: M.M.

Krenuli radovi na sanaciji udarnih rupa

Krajem protekle nedelje izvršena je sanacija udarnih rupa na gradskim ulicama, a već danas radovi se nastavljaju u selima Plužina i Niševac.  Sanacija udarnih rupa

Blokiran put, foto: Svrljiške novine

Blokiran put do Lukova i Vlahova

Blokiran put – Ledena kiša koja je padala tokom cele noći i sneg koji je provejavao naneli su veliku štetu na teritoriji svrljiške opštine, pogotovu

Obeležavanje puta

Obeležavanje saobraćajnica

Jutros oko 7h krenulo je obeležavanje saobraćajnica državnog puta prema Staroj planini. Radnici firme ,,STRABAG” krenuli su sa obeležavanjrm od centra – duž ulice Vasilija

2 Komentar

  • a gde to nije potrebno?

    • Nije potrebno oko tvoje rezidencije jer su Tomi majonez i ostali sponzori to uredili (samo ga je Blaza ugasio kod tebe)…
      „…Nekada regionalni, danas pod ingerencijom lokalne samouprave…“ Ko to bese na republickom nivou ko ce ovde da pusti med i mleko, a puteve zapustili kao da smo u Tanzaniji?!? Da ovi koje pljujete nisu na vlasti nikad, ali NIKAD, prema selima niko ne bi ni rupe krpio!!!!

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.