Svrljig - Šentjernej
Broj pregleda
[post-views]

Privredno poljoprivredna saradnja

U dvodnevnoj poseti bratskoj opštini Šentjernej delegacija opštine Svrljig, predvođena predsednikom Miletićem, sastala se sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom.

Miletic-i-Pahor
Milija Miletić i Borut Pahor

Zajednički ciljevi, jača saradnja i izlazak iz ekonomske krize, spojile su ove dve, sada već, bratske opštine. Tako je na skupu u mestu Javorovice povodom obeležavanja dana oslobođenja od fašizma, gde je bio prisutan predsednik Slovenije Borut Pahor, govorio predsednik opštine Svrljig Milija Miletić, predstavljajući potencijale Svrljiga, dosadašnju i planove za buduću saradnju sa Šentjernejom.

SLOVENIA

Saradnja mora biti čvršća, na svim poljima. U ovoj godini bilo bi poželjno da zajedno apliciramo na projekte Evropske unije, da jačamo privredu, poljoprivredu ali i turizam, rekao je Miletić, pozdravljajući predsednika Slovenije i prisutne na skupu.

Miletic-i-Stankovic

Pahor je pohvalio obe opštine na bratskim odnosima i uzajamnom poštovanju.

Sentjernej

Ove opštine trebaju biti primer dobrog prijateljstva i uzajamne pomoći. Problemi se lakše rešavaju kada ste udruženi, rekao je Pahor i dodao da Svrljig i Šentjernej imaju njegovi punu podršku u daljem periodu.

Miletic-Milija

Podršku saradnji i prijateljstvu opština dali su i Ambasadori Amerike i Rusije u Sloveniji, koji su najavili turističku posetu Svrljigu.

U dvodnevnoj poseti Sloveniji pored predsednika Miletića prisustvovala je i predsednica SO Svrljig Jelena Trifunović, a u ime grada Niša, zamenik predsednika skupštine, Nenad Stanković.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

7 Komentara

 • Svaka cast Miliji na aktivnostima i svemu sto cini za Svrljig.

 • Pocakajte, bum se nekaj dogodilo posle ovolikijeh aktivnosti?
  A bum se i koji pajcek izel!
  I toj je nekaj, kaj ne?

  • A bum si ti jedan od ovnova koji se bore za titulu najveceg ovna predvodnika tako sto unistavaju park i nas grad!!?? Nekaj ti ne ide, nikako da postanes veci ovan nego sto jesi pa si jos uvek na zacelju, kaj ne!!??? Pocekaj, bices ti ovan-ovina do penzije sigurno, jer vam je poslednji cilj napada bio ni manje ni vise nego klub penzionera… Kukavice jedne kukavne!!!!!!!!

   • Kaj veli ovaj bedak?
    Ja se bum upoganil od ovoga!

 • za aktivnosti svaka cast, u Resiju nemoze da se ode u zvanicnu posetu tek tako

 • Samo napred, predpostavljam da je tesko naci kontakt za Rusiju ali hvala bogu da neko od nasih odavde s juga i to moze.
  Svi zapeli za Evropu a pogledajte na karti kolika je Rusija i koliko bogadstvo ima

 • Samo napred ljudi samo napred Milija

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *