Search
Close this search box.
SO Svrljig
Broj pregleda

Završena šesta skupština

Podeli sa prijateljima:

U sredu, 20. marta, nastavljena je „obimna” šesta sednica Skupštine opštine Svrljig. Dnevni red sastavljen od 35 tačaka do kraja današnje sednice usvojen je, čime je Skupština uspešno završena.

skupstina-svrljig

Na početku sednice odbornicima lokalnog parlamenta pažnju je privukao izveštaj direktorke Centra za socijalni rad.

Po podacima direktorke Vesne Nedeljković socijalne usluge ove ustanove prima čak 2468 korisnika, od kojih je 1750 starosti od 26 do 64 godina. Deca su u kategoriji od rođenja pa do navršene 17. godine, 11 meseci i 30 dana a njih je ukupno 947 na listi Centra.

2Trenutno, činjenicom kojom Opština i Centar mogu da se pohvale je upravo porast nataliteta, ali i smanjenje mortaliteta u 2012. u odnosu na predhodnu godinu. Podaci pokazuju da je u 2011. godini sklopljeno 11 brakova, rođeno 54 beba i umrlo 310 lica, a u 2012. godini sklopljeno čak 114 brakova, rođeno 68 beba, a umrlo 226 lica.

Nakon dužeg izlaganja Nedeljkovićeve, odbornici opozicije ocenili su da je opština Svrljig u veoma teškoj demografskoj situaciji i da se po tom pitanju mora nešto hitno preduzeti, ali i dodali da bi izveštaj bio kompletniji da je upisan i podatak o broju zaposlenih lica na teritoriji grada.

Sа puno odobrаvаnjа i hvаle, odbornici su prihvаtili izveštаje i plаnove rаdа jаvnih preduzećа i ustаnovа – Centrа zа socijаlni rаd, Centrа zа turizаm, kulturu i sport, komunalnog preduzeća, Direkcije zа izgrаdnju Svrljigа i Crvenog krstа.

Zamerku na raspodelu sredstava u delu informisanja svrljiških medija imao je šef odborničke grupe SPS-a Radovan Mitić. On je apelovao da bi lokalni mediji trebalo biti ravnomerno sagledani od strane Opštine.

Što se tiče prenosa para za tri medijske kuće koje imamo: Radio Svrljig, Radio Bubamara i TV Laser budu nekako radovan-miticravnomerne, ako se plaća jednoj medijskoj kući da se plati i ostalima. Da se ne pravi nekakva razlika u medijima a da oni normalno obaveštavaju o svemu onome što mi ovde pričamo i ja se nadam da će oni ovu skupštinu preneti onako kako treba i da bude malo bolje prenošenje i ovih sednica, naglasio je Mitić.

U nastavku odbornici su jednoglаsno prihvаtili predlog Ujedinjene seljаčke strаnke o Deklаrаciji o genetski modifikovаnim orgаnizmimа nа teritoriji opštine Svrljig.  Porukа je dа ne trebа dozvoliti uzgаjаnje i širenje GMO nа nаšoj teritoriji zbog njenog štetnog dejstvа prilikom direktnog ili indirektnog korićenjа u ljudskoj ishrаni.

Do kraja sednice, u terminu radnog vremena, usvojene su sve tačke dnevnog reda.

2 Komentara

  1. Пошто се наш председник бори за развој полјопривреде дали је обавештен да се у кнјажевачкој општини деле бесплатне саднице лешника, за које је откуп унапред уговорен.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano