Folklor
Broj pregleda

Tradicionalni osmomartovski koncert

Večeras je sali Centra za turizam, kulturu i sport održan osmomartovski folklorni koncert.

FolklorKoncert su otvorili najmlađi folklorci takozvanom ”svrljiškom himnom” – Rumenka. Nakon toga prisutnima se obratio koreograf Dušan Živanović koji je izrazio zadovoljstvo zbog velikog broja posetilaca i podsetio na tradiciju ovog koncerta.

U prepunoj bioskopskoj sali splet igara izveli su i stariji folklorni ansambli iz Svrljiga i Zaječara. Tokom koncerta odzvanjao je aplauz prisutnih. Roditelji i prijatelji bodrili su učesnike ovog događaja.

Folklor2Prema rečima koreografa Dušana Živanovića, folklorna sekcija koja već šestu godinu radi pri Centru za turizam, kulturu i sport u Svrljigu, broji oko sto članova podeljenih u nekoliko grupa. Najmlađa grupa igrom od zaborava čuva tradiciju folklora svrljiškog kraja. To su mališani uzrasta do pet godina, dok najstariji članovi sekcije imaju osamnaest godina.

Gorska-VilaZa očuvanje tradicije pobrinuli su se ljudi iz udruženja ”Gorska vila”. Oni su na svojim štandovima u holu Centra izložili i predstavili narodne rukotvorine, narodnu nošnju, svrljiške kolače i liciderska srca. Posetioci su mogli da uživaju u različitim ukusima svrljiških specijaliteta i razgledaju tradicionalnu trpezu.

 

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *