Po 7500 dinara
Broj pregleda

Opštinska stipendija za 13 studenata

Studenti završnih godina osnovnih, master i specijalističkih strukovnih studija, danas u sali SO Svrljig potpisali su rešenja o dodeli jednogodišnje stipendije. 

123

Predsednik opštine Milija Miletić naglasio je da su studenti nada i budućnost i da će opština permanentno stimulisati obrazovanje visokoškolskih kadrova koji će sutradan uzvratiti svojim znanjem i stručnošću.

Mi ćemo se pobrinuti da vam, u međuvremenu, obezbedimo adekvatno zaposlenje – rekao je Miletić.

Inače, ove godine, rata stipendije je povećana na 7500 dinara. Nakon potpisivanja, studentima će biti isplaćene dve rate, za januar i februar.

Potpisivanju rešenja prisustvovali su i predsednica Skupštine opštine Svrljig, Jelena Trifunović, zamenik predsednika opštine Ljubiša Stojković i predsednik komisije za stipendije, Dobrivoje Stojanović.

Ove godine manje je stipendista nego prošle, možda zato što želimo da stimulišemo kvalitet. Verujem da ćemo za vas trinaestoro uspeti da obezbedimo adekvatan posao u struci ili sredstva za dalje školovanje onima koji se za to opredele – rekla je predsednica Trifunović, čestitajući stipendistima.

Jedan od nekadašnjih korisnika ove stipendije bio je i zamenik predsednika opštine Svrljig, Ljubiša Stojković.

3131

Predsednik komisije, Dobrivoje Stojanović, objasnio je prisutnim da se na konkurs za dodelu stipendija prijavilo 28 kandidata ali da je pravo steklo 13 sa prosekom ocene sedam i više.

Pravo na stipendije ove godine stekli su Milena  Tomić, Sanja Savić, Milena Nikolić, Marija Petrović, Maja Milošević, Ana Petrović, Milan Stanojević, Martina Mladenović, Jelena Mihajlović, Miloš Gajić, Zora Radivojević Stojanović, Nina Bogdanović i Milena Jovanović.

   

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA