Search
Close this search box.
Politika
Broj pregleda

Predsedništvo seljačke stranke u petak

Podeli sa prijateljima:

Уједињена-сељачка-странка

U petak, 15. februara 2013. godine, na Sretenje, održaće se sednica Predsedništva Ujedinjene seljačke stranke.

Sednica će biti održana u Svrljigu sa početkom u 12 časova.

Inače, Ujedinjena seljačka stranka, jedina je stranka u Srbiji sa sedištem u Svrljigu. Ova stranka od svog osnivanja teži da u parlamentu Srbije ima svoje poslanike. Takođe na putu je da postane snažan predstavnik zemljoradnika Srbije, jer skoro u svakom gradu i opštini ima svoje predstavnike, dobre i čestite domaćine.

Seljačka stranka je jedino na vlasti u Svrljigu dok u drugim gradovima širom Srbije ima svoje predstavnike u lokalnim parlamentima.

Na izborima 6. maja, u Svrljigu, dobila je najveću podršku naroda i apsolutnu većinu u skupštini opštine Svrljig. Danas u ovoj opštini vlast čine 14 odbornika Ujedinjene seljačke stranke koja je u koaliciji sa Ujedinjenim regionima Srbije koji su na izborima osvojili 3 odbornička mesta.

Predsednik ove političke stranke, od 23. decembra 2008. godine, je Milija Miletić, kome je po drugi put, od strane Svrljižana, ukazano poverenje te vrši funkciju predsednika opštine Svrljig.

Ujedinjena seljačka stranka osnovana je na praznik Sretenje, 15. februara 2000. godine, u Beogradu. Predstavnici tri male seljačke stranke odlučili su da je najbolje da se ujedine, u duhu stare narodne izreke ”Samo sloga seljaka spasava”.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano