Search
Close this search box.
Velikom većinom glasova
Broj pregleda

Dejan Branković novi predsednik FK Svrljig

Podeli sa prijateljima:

Večeras, na vanrednom zasedanju Skupštine fudbalskog kluba Svrljig, većinom glasova za novog predsednika kluba izabran je Dejan Branković – Šiša.

Председник ФК СврљигBivši sportski direktor Radničkog iz Niša Dejan Branković, u odnosu na svog protivkandidata Dobrivoja Stojanovića, velikom većinom glasova  izabran je za novog predsednika fudbalskog kluba Svrljig. 

Ja ne dolazim iz političke priče, još uvek nisam ni razgovarao sa ljudima iz vrha grada. Na inicijativu mojih prijatelja i dugogodišnjih saradnika prihvatio sam se za ovu funkciju i pokušaću da pomognem ovom klubu uz pomoć mojih bivših kolega, naglasio je Branković.

On je naglasio da ovom klubu nije mesto u ''Niškoj zoni'' i da Svrljig svakako ima većih ambicija za ulazak u viši rang takmičenja, te dodao da su to planovi za naredni period.

FK Svrljig

Mislim da možemo da se vratimo u ''Srpsku ligu'', gde nam je donekle i mesto, kazao je Branković i dodao da je sada prioritet opstanak, odnosno dobar plasman u zoni.

Na današnjoj skupštini izabran je potpredsednik kluba Stojadinović Slađan i predsednik Upravnog odbora Boban Marković.  Fk Svrljig dobio je i novog sportskog direktora Milićević Nebojšu. 

Većina izabranhi funkcionera u svrljiškom klubu su ujedno i nekadašnji profesionalni fudbaleri koji su igrali za prvoligaške domaće timove ali i za ekipe van granica naše zemlje u Makedoniji, Grčkoj, Azerbejdžanu ..

BIOGRAFIJA:

Dejan Branković je rođen 1980. Godine u Nišu, a bogatu fudbalsku karijeru započeo je u Fudbalskom klubu Svrljig , i gde je prošao sve fudbalske selekcije. U Svrljigu je proveo deset godina gde je i 1998. Godine debitovao za seniorsku ekipu.
2000. godine seli se u niškog srpskoligaša ekipu ''Car Konstantin'' sa kojom postaje šampion Srpske lige grupe istok.
Nakon odlične sezone u ovom timu, 2001. godine odlazi na jug i potpisuje ugovor sa Vlasinom iz Vlasotinca. Za njih je nastupao godinu dana. 
2002. godine Brankoviću  započinje internacionalna karijera, najpre u Vardaru iz Skoplja za koji je nastupao osamdesetčetiri puta. Kao član makodonskog prvoligaša nastupao je šest puta u UEFA – kupu. Od šest susreta kao krunu njegove karijere izdvojio bih dvomeč sa Romom, italijanskim prvoligašem iz Rima, u kojem je „čuvao“ Marka Delvekija i Džona Kerjua koji su tada bili jedni od najtraženijih napadača na planeti.
Nakon pet sezona u Vardaru vraća se u Srbiju gde nastupa za ''OFK Beograd''  u kom ostaje sve do 2008. godine. Nakon toga potpisuje za Fudbalski klub ''Baku'' iz istoimene prestonice Azerbejdžana čiji je dres obukao šesnaest puta.
Karijeru završava 2010. Godine u Finskoj gde je branio boje tamošnje ekipe ''JJK'' iz Jivaskilijija.

Branković je tokom svoje blistave karijere deset puta nastupao za mlađe kategorije reprezentacije Državne zajednice Srbije i Crne Gore. Na terenu je sa svojih 190 santimetara bio pravi komandant odbrane. Osim visokog rasta krasila ga je izuzetna fizička pripremljenost, snaga i velika srčanost.

Video:

5 Komentara

  1. Mogu da menjaju rukovodstvo ali to nista nece promeniti jer nemamo kvalitetne igrace.Fk Svrljigu ni Dzajic ne bi mogo da pomogne a da ne pricamo o izabranom rukovodstvu.Mnogo para trose a rezultata nema.Predlazem rukovodstvu opstine da smanje sredstva za sportske kolektive jer nemaju nikakve rezultate a da sredstva preusmere na izgradnju bazena.Svi koji se sportom bave amaterski ne mogu ni da ocekuju novcanu nadoknadu.

  2. Cestitke novom predsedniku!!!! Puno uspeha u radu i samo napred.
    Sportisti i treba da se nadju na takvom mestu Ti ces sigurno opravdati ocekivanja!!! Srecno .

  3. rukometni klub cestita svojim iskrenim sportskim prijateljima f.k.svrljigu na uspesno odrzanoj skupstini i imenovanju na novoj upravi i zeli vam uspesnu sezonu.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano