Dan prosvetara i đaka

Proslavljen Savindan u srednjoj školi

Broj pregleda

U petak, 25. januara 2013. godine, uz prigodan kulturno-umetnički program obeležen je Savindan u srednjoj stručnoj školi ''Dušan Trivunac-Dragoš''. 

Свети-СаваSvrljiški đaci srednje škole, školsku slavu proslavli su u petak 25. januara, jer se Dan svetog Save, koji se obeležava 27. januara, pada u nedelju, na neradan dan. Inače, Ministarsvo prosvete je ranije školama preporučilo da svetosavske priredbe održe 25, umesto 27. januara kako bi u obeležavanju škloske slave učestvovalo što više roditelja i đaka. 

Sveti Sava se inače u školama obeležava kao radni dan, u svrljiškoj školi časovi su bili (srkaćeni) 10 minuta.

Svetosavska predstava počela je tačno u 12 časova uz himnu Svetom Savi a potom nastavljena izvedbom kulturno-(umetničkog) programa i pesmom.

светти-сава

Lomljenje Slavskog kolača i sveštanje žita, u prisustvu mnogobrojih đaka, nastavnika i predstavanika lokalne samouprave, obavio je Strahinja Eraković, starešina svrljiške crkve.

Od ovogodišnjeg domaćina slave Mileta Minića kolač za narednu godinu preuzeo je Vladica Stevanović iz Svrljiga.

Direktorka ove ustanove čestitala je kolegama i učenicima današnji praznik.

Svim đacima i radnicima škole čestitam ovaj lep dan, dan nauke i obrazovanja, crveno slovo. Svake godine se okupljamo i obeležavamo ovaj praznik u nadi da će svaka sledeća godina biti brojnija što se tiče učenika, kazala je Lela Mitić.

Ona dodaje da su današnje izvedbe delo ''igracije'' učenika srednje škole što je ujedno i posebno zadovoljstvo za tamošnje nastavnike i profesore.

Osnovna škola ''Dobrila Stambolić'' ovaj dan obeležava u nedelju 27.01.2013.godine.

FOTOGALERIJA 

Pročitajte i

Proslava školske slave, foto: K.A.

Danas je obeležen Savindan

U svrljiškim obrazovnim ustanovama danas je bogatim programima obeležena školska slava Sveti Sava. Proslava Savindana obeležena je u PU ,,Poletarac“, OŠ ,,Dobrila Stambolić“ i SSŠ

2 Komentar

  • samo direktor osnovne skole hoce da bude jaci od ministra prosvete on ce da slavi u nedelju ,deca u nedelju da dolaze u skolu mora da da ce i oni da operu neku dnevnicu u ovom svrljigu vlada teksas radi ko kako hoce svako je drzava za sebe

  • svaka cast predsednik sece kolac sa direktorkom a samo pre par godina je menjao , ko zna mozda ce opet kad svi zavrse skolu

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *