Pomozimo Duletu

Apel za pomoć bolesnom dečaku

Broj pregleda

Dušan Milanović je petnaestogodišnji dečak iz Svrljiga i boluje od cerebralne paralize. Za njegovu operaciju od koje mu zavisi život potrebno je 805.000 dinara. Trenutno na njegovom računu na raspolaganju je 75.000 dinara.

Dusan-cer.

Prošlo tačno deset dana od objavljivanja članka u Svrljiškim novinama o Dušanu Milanoviću koji boluje od cerebralne paralize, za čiju operaciju je potrebno oko 805.000 dinara. Kada smo stupili u kontakt sa Dušanovim roditeljima rečeno nam je da su za nešto manje od mesec dana sakupili samo 19.000 dinara.

Kako saznajemo, nakon objavljivanja ove priče u Svrljiškim novinama, po najnovijim izvodima iz banke za pomoć ovom dečaku prikupljeno je znatno više, sakupljeno je  75.000 dinara, odnosno za 56.000 dinara više nego 12.janura.

Ovaj dečak bi trebalo da se operiše februara ove godine ali za taj poduhvat sakupljen je samo deo sredstava.

Majka Tanja polaže nade da će što pre njihova porodica sakupiti novac i pomoći svom sinu da nastavi sa normalnim životom.

Podsećamo da je prvi pokušaj bio u hiruško-ortopedskoj klinici ,,Banjica“ u Beogradu. Tamo im je rečeno da oni ne mogu da izvrše tu operaciju zato sto je kičma isuviše kriva. Kasnije im je saopšteno da zahvat ipak može da se izvrši kupovinom implantanata, međutim, sopstvenim sredstvima.

Cerebralna paraliza (CP) je grupa neprogresivnih poremećaja pokreta i položaja uzrokovana defektom ili oštećenjem nezrelog mozga. Pojam „cerebralna“ odnosi se na mozak, a „paraliza“ na poremećaj pokreta i položaja. Cerebralna paraliza sveobuhvatan je naziv za različite poremećaje koji utiču na detetovu sposobnost kretanja, te držanja tela i ravnoteže.

Dušanu je potrebno preko 800.000 dinara za operaciju kičme.
Budite deo DUŠANOVOG ZAHVALNIKA
Br.računa: 325 931070066398 324 OTP banka

Sajt: http://dusanov-zahvalnik.webs.com

Pročitajte i

Pomoć Filipu i Dušanu

Učenici OŠ “Dobrila Stambolić“ i njihovi nastavnici, održavanjem humanitarne predstave na francuskom jeziku sakupili su značajna sredstva za pomoć u lečenju malog Filipa Mikića, koji boluje

1 Komentar

  • Dule zelim ti brz oporavak. I pohvala novinarima.

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *