Search
Close this search box.
Zabava
Broj pregleda

Svrljižanin najmlađi virtuelni pilot

Podeli sa prijateljima:

Sedamnaestogodišnji Svrljižanin, Nemanja Dinić, jedan je od najmlađih virtuelnih pilota Srbije sa jugoistoka zemlje.

pilot svrljig

Danas, preko interneta, ne samo da možete da se dopisujete na Fejsbuku, upoznajete ljubav svog života, prijatelji, pronađete posao ili kupite automobile, već možete da vozite i avion. Na to se odlučio  Nemanja Dinić,  17-godišnji dečak iz Svrljiga, koji pored školskih i svakodnevnih obaveza pronalazi vreme za svoju najveću ljubav, ljubav prema letenju.

Nemanja je učenik tehničke škole u Pirotu koji planira da školovanje nastavi u Beogradu i upiše Vojnu akademiju. Mladi, za sada samo virtuelni pilot, je izrazio želju da upiše i posebne smerove na akademiji i to vazduhoplovstvo i protiv vazduhoplovnu odbranu.

No, kako on kaže, za sada virtualni svet za njega predstavlja samo utehu, ali čvrsto je ubeđen da će u skorijoj budućnosti biti jedan od članova vazduhoplovne jedinice Srbije.

U svet virtuelnog letenja sam zakoračao 8.aprila 2010.godine. U to su me uveli pripadnici sada eskadrile kojoj pripadam ‘’=4c= eskadrile’’ , inače sam najmlađi pripadnik , kaže mladi Dinić.

Da je ljubav prema letenju ogromna dokazuje i njegov ovogodišnji odlazak na aeromiting, svojevrsnu smotru aviona i letenaja, koji je održan u Beogradu početkom septembra.

svrljig pilot

Lično sam upoznao veći deo eskadrile na aeromitingu Batajnica ove godine koji je održan 2.septembra. Moja eskadrila je imala svoj štand 2009.g. na aeromitingu, tako da je tada šira javnost bila upoznata sa onim šta mi radimo. I sada imamo aktivne pilote pri vojsci Srbije, gde kada letite makar i virtuelno krilo uz krilo sa pravim pilotom je posebno uživanje i čast da u onome što volite uživate sa pravim majstorima svog zanata, objašnjava virtualni pilot Nemanja Dinić.

simulacija

Među virtuelnim pilotima ima i onih koji su to u relanom životu, onih koji to žele da postanu, ali i onih koje je život odveo u neke druge profesije. Zanimljivo je da iako imate strah od letenja, možete upravljati avionom. Naravno, ukoliko to zaista volite. Za ovu namenu bitno je da imate malo bolji kučni računar i odgovarajući program.

Dinić je za ovo vreme, koliko je pri svojoj eskadrili, učestvovao nekoliko puta na internacionalnim turnirima koji su bili pod pokroviteljstvom Rusije.

Imajući u vidu da je početkom tridesetih Svrljig imao svoj Aero klub i aerodrom, Nemanja kaže da veruje da bi ideja da se isti obnovi bila više nego odlična, kako zbog ljubitelja letenja tako i zbog potencijalnih turista koji će doći da vide vazduhoplovne čarolije.

Korisni linkovi:

7 Komentara

  1. Verni pilotu pojavi se na nebu, nemoj samo da screenshotujes. Vecko ti porucuje da ces da dobijes neku bolestinu od tog crnje sto se grlis s njim. Tj. ti njega grlis a on tebi ne znam sta radi iza donjeg dela ledja.

    1. Hahaha … dr pozdravi mi puno Vecka i kazi mu da se ne sekira … a ja sam redovno na nebu samo sto ste se vi pojedini nabili u konzerve … a crnju da mi nedirate , lik je jako gotivan i prijatan … Doco vidimo se …

  2. Ovog momka kanda lečke i poznajem 🙂
    I počastvovan sam zbog toga 🙂 Bravo druže 🙂 Putarina ka snovima je visoka ali vredi 🙂 Živ i zdrav mi bio … I dobar kao do sada 🙂 (jer više i ne može 🙂 )

    Vojo.i 🙂 Svako dobro druže 🙂
    Tvoj Vojo 🙂

  3. Vojo druze, cast je moja, znas i sam … Inace svako ko ovo vidi, bata Vojo je penzionisani pilot i autor sjajnih knjiga Dobrovoljno janjicari i Treca dimenzija.. 😉
    Vidimo se Vojo cim pre !

    PS A posle meni kazes da te ne hvalim.. jooj .. 😀

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

Bravo

Košarkaški klub Svrljig obezbedio ulazak u viši rang takmičenja

FOTO

Zbog ljudskog nemara – učestali požari na teritoriji Svrljiga (HITAN APEL)

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano