Search
Close this search box.
Pomoć MUP-a
Broj pregleda

Marić: Prijem vatrogasaca i u Svrljigu

Podeli sa prijateljima:

Predrag Marić, načelnik sektora MUP-a za vanredne situacije, prisustvovao sednici Štaba za vanredne situacije opštine Svrljig.

Predrag Maricu u Svrljigu

Mali broj vatrogasaca i nedostatak vatrogasne opreme nije samo problem u Svrljigu, već i u celoj Srbiji. Samim tim, jedan od prioriteta tokom prijema vatrogasaca biće i popunjavanje ove jedinice u Svrljig, kazao je Marić na današnjem zasedanju Štaba.

U 2013.godini planiran je prijem 500 vatrogasaca-spasioca što je za nas, posle dugog niza godina, jako značajno. Prioritet prilikom prijema biće i popunjavanje vaše jedinice u Svrljigu, rekao je Marić.

U predhodnom periodu pokrenut je i proces nabavke motornih saonica koje bi služile vatrogascima-spasiocima u zimskim uslovima za pomoć najugroženijima, prevoz starih i iznemoglih lica, dostavu lekova, hrane i ostalih potrepština.

Proces nabavke motornih saonica za područje Svrljiga je završen, uskoro se očekuje njihova isporuka, naglasio je Marić.

Predsednik opštine, Milija Miletić, predočio je probleme sa kojima se susreće opština Svrljig za vreme vanrednih situacija. Svakako jedan od najvećih je nedostatak ljudstva u vatrogasnoj jedinici u Svrljigu ali i nedostatak adekvatne opreme i mehanizacije u odnosu na rasprostranjenost celokupne teritorije opštine Svrljig.

Stab

Imamo 497 km2 rasprostranjenu teritoriju opštine, uglavnom je to brdsko planinsko područje. To je zaista veliko područje u odnosu na broj vatrogasaca koji imamo. Takođe, kroz opštinu imamo više od 100 km puta koji je bio pod regionalnom ingerencijom, danas je to preneto opštini da vodi računa o njemu, što je još jedna poteškoća u nizu. Iskreno se nadamo da će i ove godine, u zimskim uslovima,  ”Putevi Srbije” i Ministarstvo za lokalnu samoupravu svesrdno pomoći logistikom i određenim sredstvima u čišćenju ovih saobraćajnica, naglasio je Miletić.

Opština Svrljig za predstojeću zimu pripremila je deset građevinskih mašina. Kupljeno je pet tona soli, zna se koji su putni pravci ugroženi i u kojim selima su stariji od 65 godina.

Svrljig je uz puno peripetija ali je jako važno bez ljudskih žrtava prebrodio februar, dok su tada od zime u Srbiji stradale 23 osobe i 310 spasene sigurne smrti. Svrljig spada u red opština koje nije ništa mimoišlo, od požara preko poplava do niskih i visokih temperatura i u tom smislu logično je da pomognemo onima koji su najčešće izloženi vanrednim situacijama i najugroženiji.

Posle sednice Opštinskog štaba za vanredne situacije, načelnik Marić sa saradnicima, prisustvovao je pokaznoj vežbi članova Dobrovoljno vatrogasnog društva, nedavno osnivanog u Svrljigu.

DVD Svrljig
DVD Svrljig

Sednici su prisustvovali i načelnik Regionalnog Sektora za vanredne situacije Žarko Damnjanović i načelnik Nišavskog upravnog okruga Aleksandar Cvetković i predsednica Skupštine opštine Svrljig , Jelena Trifunović.

 Foto galerija ovde

32 Komentara

  1. Ovaj Milija je preterao sve moguce mere.Smisljeno je kao fol formirao dobrovoljno vatrogasno drustvo da bi sad te dobrovoljce zaposlio u stalni radni odnos.Kakva slucajnost!?Svi kandidati su clanovi USS ili mozda ima neki i iz G17!?Predlazem svim nezaposlenima da se organizujemo i da svi skupa odemo u opstinu da nas zaposle ili da nam daju socijalnu pomoc.Nije problem uclanicemo se gde nam Milija kaze!?Mislim na dobrovoljno vatrogasno drustvo:)!

    1. Prosto i jednostavno, sa ovim mrmotom i medvedom koji cepa cokoladice izadjete na izbore, dobijete potreban broj glasova (preko 50%) i resite sve moguce i nemoguce nepravde, pravde, resite sve dosad neresene jednacine, ispravite krivu Drinu i celom svetu svane…

      1. Ne, prosto i jednostavno, vi koji ste dobili preko 50%, uvedite cenzuru, vratite verbalni delikt i preke narodne sudove, pa kad god neko pomene u negativnom kontekstu ime presvetog Milije Miletica Cumele vi pravac na Goli otok.

        1. Tako je to kad “doktor” greskom promasi pa umesto belih bubrega recne mozak, muka… Stvarno je pogresio, ali kad je velicina ovog greskom odstranjenog manja od klikercica. Ma imas ti foliju da pozajmis od mrmota, pa zamotas odmah do cokolade.

          1. Klinac, politika je ozbiljna stvar za ozbiljne ljude, a ti si jako neozbiljan sa nezrelim komentarima. Ne znam zbog cega tolika mrznja, zaista ne vidim razlog. Bolje idi nadji devojku, bices mnogo opusteniji…

          2. Ma sta napisa, mnogo, ali mnogo ozbiljna stvar ta politika??? Ajde, nisam znao… A gde i kako izmeri tu svoju ozbiljnost pa je neko drugi manje ili uopste nije ozbiljan?
            Tebe li ta tvoja devojka sutnula, pobegla od tebe glavom bez obzira, kad samo sejes mrznju i pametujes?!??
            P.S. Ovo su neozbiljne recenice a ne pitanja, pa nemoj da odgovaras na ista…

  2. Bilo bi dobro kada bih se otvorila nova radna mesta i zaposlio još neki vatrogasac u Svrljigu pre zime koja je pred nama. Pozdrav za zamenika ministra Marića i za moju Socijalističku partiju Srbije. Ljubim vas sve

  3. Za tog Miliju je glasao pola Svrljig i ima pravo. Ti i ovako i onako imas radno mesto u svrljisku konfekcionarsku zanatsku radnju i ne znam zasto se bunis. Idi kod gazda ive pa se tamo buni.
    Izvini sto je Dejan Miletic DS osvojio jedva 600 glasa na izborima, mozda bi sada ti radio u DVD a mi bi pisali komentare :p

    1. Milija jeste dobio vise od 50% ali je sramota da zaposljava samo svoje clanove.Dejan i bagra iz DS ne zasluzuju da postoje jer su za vreme vladavine Tikomira isto radili kao i ovi iz USS.Dabogda se opstina zapalila pa de je gase kursisti!

      1. Inteligencija ti je na nivou kada mozes da pozelis nesto ovako. Jos se pozivas na dabogda, decko ti si klasican sljam. Izvnini moram da ti to kazem.

  4. Milija je doveo i neznane i znane i mozemo svi mi da mu pljunemo kroz prozor. Covek ce na kraju nesto i da napravi od ove rupetine. Budite zadovoljni jer ni jedna vlas ne brine o zivotu svojih sugradjana.

    1. Zasto bre djosha!?Izgleda da si ofarban zutom bojom pa ti moj komentar smeta.Drago mi je da je DS u blatu i iskreno im zelim da tamo jos dugo ostanu!

  5. Ovo je sve propaganda. Maric je dosao samo da bi se slikao jer je Miliji obecao u predizbornoj kampanji isto kao i gosim Mrkonjic koridorac i mnogi drugi iz te garniture. Znam da moj komentar necete da pustite ali sam napisao tik da se zna!

  6. Молим вас људи за бар мало разумевања. Не нападајте без аргумената обиће вам се то о главу. Искрено се надам да ће се бар неко запослити у току ове календарске године у ватрогасној јединици у Сврљигу. Заиста је потребно људство, не само због радног односа већ због немилих догађаја и пожара али и снега и поплава где учествују наши спасиоци ватрогасци. Честитам вам на добијеним моторним санкама јер ни то није мала ствар. Наставите са промоцијом наше општине и вратите јој стари сјај. Драгомир

  7. N.N. WTF? Sindikat, Rke koke… covece ce te zaposle, ne brini se. Ne moras da na svakom mogucem sajtu pises kometare podrske predsedniku, eto bices vatrogasac ili sta vec. Bravo za tebe uspeo si u zivotu. Dovidjenja i zdravo 🙂

  8. Bar mi nik upisi kako treba, za tol’ko si pismen valjda!!! Ali pismenost i tajna sluzba ko gde i kako pise komentare ocigledno ne ide jedno s’ drugim. Odlucio si se za udbu, a tamo ne primaju pismene ocigledno. “covece ce te zaposle” koju si skolu zavrsio necu da nagadjam, kao ti ko pise komentare, ali valjda bi ispravno bilo covece zaposlice te. Zdravo i …. na blogu dovidjenja??? Kako vidis nekog dok pises komentare, ili ih citas???? Ma ti si rodjen za palicu, mozda bi i komandir bio, kvalifikacija ti ne fali.

  9. Drago mi je što će se u Svrljigu desiti nešto lepo, a da nisu požari, poplave i sneg do pojasa. Drago mi je što ćemo videti nasmejana lica minimum tri četiri porodica, koja će uživati primanja iz državne kase. Nastavite tako i gledajte da što više novca ostane u ovu opštinu, Svrljižanima.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano