Majstor svog zanata
Broj pregleda

Svrljiški slikar oduševio Bugare

Svrljiški slikar i umetnik, Miljan Milenković, učestvovao je na međunarodnoj likovnoj koloniji ‚‚Rudarci 2012‚‚ koja je održana u susednoj Bugarskoj. Organizator likovne kolonije bila je opština Pernik, a održana je u okolini Sofije i trajala je više od nedelju dana.

Miljan slikar Svrljig

Pored našeg sugrađanina iz Srbije bilo je  učesnika  iz Rusije, Ukrajine, Crne Gore i Bugarske, odnosno oko petnaestak umetnika iz okruženja. Kolonija je trajala od četvrtog do trinaestog oktobra, a ove godine održana je po petnaesti put.

Po rečima Milenkovića organizacija i sam tok je protekao u najboljem redu.

‚‚Moram da kažem da su se organizatori baš potrudili oko svega  i bili odlični domaćini. Imali smo nekoliko izleta do Sofije, Blagoevgrada, Pernika i Rilskog manastira gde smo se upoznali sa istorijskim i kulturnim znamenitostima‚‚ , kaže slikar Milenković za Svrljiške novine.

Pored  izleta ovi umetnici su imali dosta vremena i za slikanje, druženje i upoznavanje. Naš slikar je pronašao inspiraciju za slikanje na obližnjem jezeru i naslikao dve slike po tim motivima. Milenkovićeve rukotvorine su potom izložene na završnoj izložbi slika u opštini Pernik.

Miljan Milenkovic
Milenković pronalazi inspiraciju pored jezera

‚‚ Po utiscima koje su te slike ostavile na posetioce, ja mogu biti zadovoljan i smatram da sam se lepo oduzio odličnim domaćinima. Za mene je ovo pored brojnih kolonija u Srbiji bila prva Međunarodna kolonija i prepun sam pozitivnih utisaka. Nadam se da ću i u budućnosti biti gost na još nekim takvim dešavanjima i da ce ovo biti lepa mogućnost za saradnju između umetnika iz dve zemlje, naglasio je Milenković.

Po svemu sudeći, naredne godine na likovnoj koloniji koja se održava u Svrljigu učestvovaće i slikara iz Bugarske, koji su pokazali veliko interesovanje za Svrljig.

 

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

2 Komentara

  • E to je moj profesor ! :DDD

  • Bravo za Miljana, na najbolji nacin promovise nase malo mesto !

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *