Folklorcima u pohode
Broj pregleda

Mogu li sakupiti novac za odlazak u Češku?

AKUD ”Belo inje” pokušaće donacijama da obezbedi odlazak na Međunarodni festival folklora koji se održava od prvog do četvrtog novembra u Pragu.

AKUD Beloinje

Na devetom festivalu folklora u Pragu, učešće su uzeli ansambli iz Poljske, Ukrajine, Grčke, Turske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Češke, Slovačke, Bugarske, Madjarske, Slovenije i Makedonije. Kako bi se i svrljiško amatersko kulturno umetničko društvo ‚‚Belo inje‚‚ iz sela Beloinja našlo na tom takmičenju potrebno je sakupiti određenu svotu novca. Oni povodom toga danas organizuju donatorsko veče u svrljiškoj diskoteci ‚‚Melody‚‚. U toj nameri pomoći će im ‚‚ Grupa Prestiž‚‚ iz Leskovca, ‚‚Boulevard‚‚ iz Svrljiga,  kabare ‚‚Siđe Živkovića‚‚ iz Niša i knjaževačka brejk dens grupa.

U sklopu nastupa biće održana  izložba i aukcijska prodaja slika i ikona.

Donatorsko veče počinje večeras od 20 časova, ulaz simbolično 100 dinara.

Detaljno o devetom festivalu folklora u Pragu:

IX  Medjunarodni   festival folklora u Pragu 01.11.- 04.11.2012.

 01.11.  – Dolazak ansambala u hotel, smeštaj u sobe, i fakultativni odlazak u obilazak Praga u pratnji stručnih lokalnih vodiča: šetnja uz glavnu aveniju Vaclavske namesti, Narodni muzej, potom Staromestke namesti (glavni gradski trg) i pogled na čuveni astronomski sat – Orloj. Dolazak do poznatog Praškog geta – Jevrejske četvrti i poseta sinagogi Staronova. Potom odlazak do Vltave i obilazak Karlovog mosta, Stare Kule i spomenika Karlu IV, Narodni divadlo (Pozorište)Povratak u hotel.

Info – sastanak predstavnika grupa.Večera.Fakultativni  odlazak u neku od diskoteka ili Čeških pivnicana zajedničko druženje i provod. Povratak u hotel. Noćenje.

02.11. Doručak. Nakon doručka fakultativni celodnevni izlet u Karlove Vari najčuveniju banju Češkoj i jednu od najpoznatijih u Evropi u kojoj su boravili mnogi evropski vladari, vrhunski slikari, pesnici i druge poznate ličnosti ili izlet do Drezdena. Povratak u Prag. Odlazak u hotel.

Večera.

03.11.  – Posle doručka drugo fakultativno  razgledanje  grada: Hradčany ( praški dvorac sa Katedralom Sv.Vita i kapelom Sv. Venceslava, bazilika Sv.Đorđa, Loreta, Zlatna ulička…), dolazak do Vltave i Karlovog mosta.

Povratak u hotel. Večera.

Pripreme za nastup. Tonska proba. Koktel za Predsednike i predstavnike Ansambala !

Nastup kulturno –umetničkih društava. Dodela diploma.  Noćenje.

04.11. – Doručak. Fakultativna vožnja brodom Vltavom…Napuštanje hotela i nažalost kretanje svih ansambala ka svom mestu polaska uz ponovno vidjenje sledeće godine!!!

Cena kotizacije iznosi:

69 eura ( za decu do 18 godina )

75 eura ( preko 18 godina )

(plaćanje se vrši u više mesečnih rata do polaska u dinarskoj protivvrednosti)

 

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *