Search
Close this search box.
Broj pregleda

Progledajte program ’’Dečijeg festivala’’

Podeli sa prijateljima:

’’Dečiji festival’’  održaće se 7. 8. i 9. septembra u gradskom parku u Svrljigu. Za prva dva dana festivala predviđene su zanimljive dečije igre, dok se trećeg dana po ustaljenoj tradiciji održava defile gradom pod maskama.

maskenbal svrljig

U petak takmičiće se mlađa kategorija dece uzrasta od 8 do 11 godina. Organizatori poručuju da je potrebno  da se deca okupe u gradskom parku kako bi zanimljive igre počele  u 17 i 30 sati. Od 19 sati predviđeno je karaoke takmičenje a za 20h proglašenje pobednika. To bi ukratko bio program prvog takmičarskog dana.

Ekipe su podeljene u dve kategorije od 8 do 11 i od 12 do 15 godina.

Druga kategorija, starije dece, takmiči se u zanimljivim igrama u subotu, 8.septembra. Okupljanje u parku je od 17 sati a program počinje od 17 i 30 sati kada su na programu zanimljive igre. Nadmetanje u karaokama počinje u 19 časova a proglašenje pobednika je u 20 sati.

Treći i završni dan festivala predviđen je za održavanje već tradicionalnog maskenbala. Prijavljivanje je istog dana, u nedelju, u parku. Okupljanje će početi u 16 i 30 sati. Ove godine organizatori su uveli jednu izmenu da pored žirija koji ocenjuju maske, sami učesnici ocenjuju svoje drugare, ostale takmičare, i na taj način što će na poleđini onog takmičarskog broja koji dobiju prednji deo zalepe sebi a poleđinu će iskoristiti da napišu broj maske koja im se najviše dopadne. Kasnije će žiri prebrojati kako je publika glasala i uzeti u obzir zbir poena prilikom proglašenja pobednika.

U 17 i 30 po starom običaju održaće se defile gradom pod maskama , dok će u 18 časova defile biti na pozornici u gradskom parku. Nakon toga, od 19 sati, održaće se dečija predstava.  A zatvaranje 11. Dečijeg festivala je u 20 časova.

Dečije igre su koncipirane na taj način da pospešuju motorički, mentalni i društveni razvoj dece. Svaka ekipa sastavljena je od pet članova.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano