Holandski Ambasador posetio Svrljig

Broj pregleda

Ambasador Kraljevine Holandije, Laurent Louis Stokvis, 8.avgusta posetio je opštinu Svrljig. Po rečima predsednika Miletića, cilj posete je eventualna pomoć u unapređenju poljoprivrednih kapaciteta, prvenstveno stočarstva.

Ambasador Holandije u poseti Svrljigu1Nakon jednočasovnog razgovora u predsednikovom kabinetu, predstavnici opštine Svrljig, zajedno sa ambasador obišli su pogon ‘’Niške mlekare’’ a potom firmu za preradu bilja ‘’Jeligor’’. U kulutrnom centru Svrljig, predstavljen je kratkometražni film ,na engleskom jeziku, o potencijalima svrljiškog kraja.

–  Veoma je bitno da steknuta iskustva od stranih partnera primenimo kod nas.  Holanđani su odlični uzgajivači stoke, a njihove rase grla uzgajaju se i na našim pašnjacima, rekao je predsednik Miletić.

On je dodao da će opština Svrljig, kod predpristupnih fondova, a u saradnji sa ambasadom Kraljevine Holandije, konkurisati za razvoj i unapređenje turizma.

poseta kulturnom centru1Stokvis je izrazio zadovoljstvo što se danas nalazi u Svrljigu i predočio prisutnim novinarima uspeh buduće saradnje Holandskih gradova sa Svrljigom.

Hvala Vam puno predsedniče Miletiću na pozivu a zatim i na gostoprimstvu. Zaista sam srećan što smo otkrili jedan zaista lep deo Srbije. Ono što mogu odmah primetiti da vaš Svrljig ima veoma dobre predispozicije za ekonomski razvoj, jer se nalazi u neposrednoj blizini autoputa. Ovo je moja prva poseta i ja kažem da je to poseta otkrivanja: šta radite, u čemu ste uspešni, kako se razvijate, šta su planovi grada i gde bi možda Holandska ekspertiza i iskustvo moglo biti od koristi, naglasio je Laurent Louis Stokvis.

Poseta mlekari

Ambasador je na kraju dodao da je upoznat sa predsednikovim planovima i da će saradnja za početak biti usmerena u oblasti stočarstva, ali i turizma.

 

Pročitajte i

Stokvis: Svrljig zaslužuje muzej

Ambasador Kraljevine Holandije Laurent Louis Stokvis prilikom neformalne posete Svrljigu sa narodnim poslanikom Milijom Miletićem razgovarao je o izgradnji muzeja u ovoj opštini. Maketa muzeja koju

2 Komentar

  • Da, pomoci ce nam uz jedan uslov: da predsednik Milija bez greske izgovori ime i prezime Holandskog ambasadora!!!!!!!!

    • Ako ga ti tako nezainteresovan ponovis bez greske sigurno ga ponavlja i taj koga prozivas!!!!!
      Inace taj razgovara sa ambasadorima, a sa kim ti razgovaras?!?!?

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *