Svrljiške novine

Broj pregleda

Susreti sela: Prekonoga niže pobede

Prekonoga beleži drugu pobedu, ovog puta nad domaćinima iz Niševca. Iako je drugi deo takmičenja održan na ‚‚neutralnom terenu‚‚ zbog kiše i grmljavine, niševčani nisu uspeli da dođu do željene pobede. Konačan rezultat Niševac-Prekonoga 98:101.

Prekonoga stize  ( Prekonoga stiže i pobede niže )

Tradicionalni doček priređen je ispred seoske škole u Niševcu. Domaćini su uz krčag vina, soli i pogače dočekali svoje goste iz susedne Prekonoge. Odeven u tradicionalnu nošnju, goste je predvodio Goran Milojković. I na jednoj i na drugoj strani blistali su osmesi veoma podmlađenih ekipa. Činjenica je da se sve više mladih uključuje u očuvanju svrljiških običaja i kulture, što znatno pridaje značaju i povećanju takmičarskog duha susreta sela u ovoj godini.

Domacinski docek

Prekonoga je bila bolja u nadvlačenju konopca, bacanju kamena s ramena ali su u skoku u dalj za nijansu omanuli.

U nastavku grmljavina i pljusak sprečili su voditelja da najavi i ozvaniči drugi deo programa. Samim tim na ni jedna ni druga ekipa nisu želele da odustanu pa je na predlog svih program nastavljen u bioskopskoj sali, odnosno u Kulturnom centru u Svrljigu.

Po odluci žirija Prekonoga je bila bolja u nastavku programa, u Kulturnom centru. Tako da su učesnici iz skoro najvećeg sela u našoj opštini, na kraju, zaluženo slavili.

Fotografije:

 

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *