Svrljiške novine

Broj pregleda

Obnovljen kladenac i uređene zelene površine u Pirkovcu

Po nalogu direktora JKSP Svrljig, Igora Davidovića, u neposrednoj blizini manastira Sveti Arhangel Gavrilo obnovljen je kladenac i uređene zelene površine od Popšice do Pirkovca.

Sveti Arhangel Gavrilo1

Zbog velike posećenosti svrljiškog manastira i sutrašnjeg praznika ‚‚Sveti Arhangel Gavrilo‚‚ ,  JKSP Svrljig obezbedio je potrebne elemente za skladištenje otpadaka i smeća kako se ne bi zagađivala i ružila okolina oko ovog svetog mesta. U toku jučerašnjeg dana izvršeno je košenje trave i rastinja oko samog hrama. Od sela Popšica do Pirkovca očišćeno je šiblje i grmlje pored puta. 

Očišćena je i okolina oko bazena u Popšici, a planira se i asfaltiranje puta koji vodi do seoske ambulante.

Igor Davidovic1 Drago mi je da smo na vreme završili sve obaveze. Izbetonirano je stepenište i napravljen je letnjikovac poput male crkvice kod manasitra, odnosno kod kladenca sa vodom. Sledeći korak je asfaltiranje puta od regionalnog do ambulante u Popšici koji prolazi pored bazena. Naše ekipe rade paralelno i na renoviranju česme na Gramadi. Cilj je da se česma dovede u red i da joj se vrati izgled kakav je nekada imala. Trudićemo se da ovaj posao završimo pre početka Belmužijade, kako bi putnici i prolaznici mogli da svarate da se okrepe a ujedno i pogledaju našu turističku mapu koja je postavljena iznad česme na Gramadi, rekao je Davidović.

Davidović je na kraju dodao da sve dosadašnje radove finansira  Direkcije za Izgradnju grada u saradnji sa opštinom.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • uradi te puteve…jer su katastrofa…a cesme i kladance …ostavite po strani

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *