Search
Close this search box.
Broj pregleda

Jedan cilj za sve u klubu, povratak u ’’Srpsku ligu-Istok’’

Podeli sa prijateljima:

Fudbalski klub Svrljig, u petak 13.jula, zvanično počeo sa pripremama za predstojeću 2012/2013 fudbalsku sezonu. Uprava poručuje, cilj je jedan, povratak na srpkoligaškom Istoku.

Pripreme FK Svrljig

Prozivka je usledila istog dana a za sada su se odazvala 20 igrača. Iz kluba poručuju da su vrata otovrena za sve koji žele da na bilo koji način pomognu klubu, kao i da su svi dobro došli.

Svrljižani su u predhodnom periodu doživeli krah i u dve najznačajnije utakmice prelomila je ’’sportska sreća’’ koja ove momke očigledno nije pratila. Naime, najbolji igrač i nekadašnji kapiten Marković propustio je drugi deo takmičenja zbog ozbiljne povrede kolena što je dodatno uticalo na igru plavo belih .Posle standardnih pet sezona nastupanja na srpskoligaškom Istoku, Svrljižani novu sezonu počinju u rangu niže, odnosno u ’’Niškoj zoni’’.

FK Svrljig Fotografisano u petak 13

[box] – Iz srpske lige smo ispali iz objektivnih razloga. Naš tim takmičio se i ranijih godina u Niškoj zoni tako da ispadanje ne možemo okarakterisati kao smak sveta za naš klub. Prioritet je svakako povratak u ’’Srpsku ligu’’, ali to možemo postići jednino ozbiljnim radom, kazao je Bora Petković direktor kluba i dodao da su klub napustila samo dva igrača, na koje oni nisu realno ni računali. [/box]

Uveliko traju pripreme

Međutim iz uprave kluba kažu da ova liga nikako nije za potcenjivanje, jer se i u njoj takmiče ekipe koje mogu parirati srpkoligašima.

[box] – Upravni odbor je procenio da FK Svrljig treba da podmladi ekipu i sa iskusnim igracima započne pripreme za predstojeću sezonu u niškoj zoni koju čine čak 16 klubova. Ekipe u ovoj ligi nisu nimalo slabe, već naprotiv tamo se takmiče veoma ozbiljne ekipe sa dosta entuzijazma, rekao je sekretar Fk Svrljig Boban Petrović, koji sa velikim optimizmom dočekuje predstojeću sezonu. [/box]

FK Svrljig nije jedina ekipa koja je napustila elitnije takmičenje, u istom problemu našle su se ekipe Vlasina i Balkanski. Predpostavka je da će ove tri ekipe predstavljati najozbiljnije kandidate za povratak u ’’Srpsku ligu – Istok’’.

Prvotimac Markovic u razgovoru sa trenerom BojicemNastavlja sa treniranjem prvog tima – Sreten Bojić (desno) 

Ispisnice su zatražili Nikola Petković i Mladen Milojić koji su pristupili fudbalskom klubu Sinđelić iz Niša.
Priključili su se Boban Marković bivši internacionalac i Nenad Ilijić kao i nekoliko igrača iz podmladka FK Svrljiga.

Rukovodstvo je ostalo nepromenjeno tako da je na čelu kluba, odnosno direktor i predsednik – Bora Petković, ugledni svrljiški privrednik i bivši član opštinskog veća, predsednik Skupštine – Dobrivoje Stojanović, do skorašnji zamenik predsednika opštine Svrljig, sportski direkotr – Slađan Stojadinović i sekretar – Boban Petrović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Niš-Svrljig

MILETIĆ: Nova fabrika i zgrada terminala od velikog značaja za jugoistok Srbije!

FSRIS

KONFERENCIJA ZONE CENTAR: Nove lopte za FK Svrljig

Belmužijada 2024

U toku su prijave za učešće u sportskim igrama na 18. Belmužijadi

Nastavak...

FOTO INFO: Ponovo neko lomi mlada stabla…

Fudbal

Zona Centar počinje 17. avgusta, FK Svrljig u prvom kolu protiv Proletera

Privredno-turistička manifestacija

Još 10 dana do početka 18. Belmužijade u Svrljigu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano