Search
Close this search box.
Broj pregleda

Jedan cilj za sve u klubu, povratak u ’’Srpsku ligu-Istok’’

Podeli sa prijateljima:

Fudbalski klub Svrljig, u petak 13.jula, zvanično počeo sa pripremama za predstojeću 2012/2013 fudbalsku sezonu. Uprava poručuje, cilj je jedan, povratak na srpkoligaškom Istoku.

Pripreme FK Svrljig

Prozivka je usledila istog dana a za sada su se odazvala 20 igrača. Iz kluba poručuju da su vrata otovrena za sve koji žele da na bilo koji način pomognu klubu, kao i da su svi dobro došli.

Svrljižani su u predhodnom periodu doživeli krah i u dve najznačajnije utakmice prelomila je ’’sportska sreća’’ koja ove momke očigledno nije pratila. Naime, najbolji igrač i nekadašnji kapiten Marković propustio je drugi deo takmičenja zbog ozbiljne povrede kolena što je dodatno uticalo na igru plavo belih .Posle standardnih pet sezona nastupanja na srpskoligaškom Istoku, Svrljižani novu sezonu počinju u rangu niže, odnosno u ’’Niškoj zoni’’.

FK Svrljig Fotografisano u petak 13

[box] – Iz srpske lige smo ispali iz objektivnih razloga. Naš tim takmičio se i ranijih godina u Niškoj zoni tako da ispadanje ne možemo okarakterisati kao smak sveta za naš klub. Prioritet je svakako povratak u ’’Srpsku ligu’’, ali to možemo postići jednino ozbiljnim radom, kazao je Bora Petković direktor kluba i dodao da su klub napustila samo dva igrača, na koje oni nisu realno ni računali. [/box]

Uveliko traju pripreme

Međutim iz uprave kluba kažu da ova liga nikako nije za potcenjivanje, jer se i u njoj takmiče ekipe koje mogu parirati srpkoligašima.

[box] – Upravni odbor je procenio da FK Svrljig treba da podmladi ekipu i sa iskusnim igracima započne pripreme za predstojeću sezonu u niškoj zoni koju čine čak 16 klubova. Ekipe u ovoj ligi nisu nimalo slabe, već naprotiv tamo se takmiče veoma ozbiljne ekipe sa dosta entuzijazma, rekao je sekretar Fk Svrljig Boban Petrović, koji sa velikim optimizmom dočekuje predstojeću sezonu. [/box]

FK Svrljig nije jedina ekipa koja je napustila elitnije takmičenje, u istom problemu našle su se ekipe Vlasina i Balkanski. Predpostavka je da će ove tri ekipe predstavljati najozbiljnije kandidate za povratak u ’’Srpsku ligu – Istok’’.

Prvotimac Markovic u razgovoru sa trenerom BojicemNastavlja sa treniranjem prvog tima – Sreten Bojić (desno) 

Ispisnice su zatražili Nikola Petković i Mladen Milojić koji su pristupili fudbalskom klubu Sinđelić iz Niša.
Priključili su se Boban Marković bivši internacionalac i Nenad Ilijić kao i nekoliko igrača iz podmladka FK Svrljiga.

Rukovodstvo je ostalo nepromenjeno tako da je na čelu kluba, odnosno direktor i predsednik – Bora Petković, ugledni svrljiški privrednik i bivši član opštinskog veća, predsednik Skupštine – Dobrivoje Stojanović, do skorašnji zamenik predsednika opštine Svrljig, sportski direkotr – Slađan Stojadinović i sekretar – Boban Petrović.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano