Broj pregleda

Nastavak lekarskih pregleda u Drajincu

Akcija pod nazivom ‚‚Mobilnošću protiv imobilnosti‚‚ uspešno se nastavlja na teritoriji opštine Svrljig. Karavan lekara i stručni tim za pomoć starijim i iznemoglim licima obišao je danas selo Drajinac.

Mobilnoscu protiv Imobilnosti

Prilikom posete lekar je žiteljima ovog sela proveravao i merio pritisak kao i nivo šečera u krvi, dok je ostatak tima obišao osobe koje nisu u stanju da se kreću, stare i iznemogle i one sa invaliditetom.

Mobilnoscu br2 Odaziv je bio popriličan, a lekar je pregledao sve koji su sa malo strpljena sačekali ispred mesne kancelarije u selu Drajinac.

Po rečima žitelja oni su zadovoljni i sa ovakvom proverom sopstvenog zdravlja, i kažu da je veoma bitno kontrolisati sebe u starijem dobu.

Provera krvnog pritiska1

Tanja Lazarević, član tima ispred opštine Svrljig, kaže da se akcija uspešno odvija i da će se nastaviti u selima gde nema lekarskih ambulanti, odnosno po izboru donatora.

 

Koordinator akcije, Dejan Mitić iz Udruženja za lokalni razvoj ‘’Kamenica’’ kaže da je danas u Drajincu boravio lekar opšte prakse.

Dejan Mitic – Pokušaćemo da ljudima koji nemaju u blizini zdravstvenu stanicu približimo usluge zdravstvene podrške, a samim tim nadamo se da ćemo u buduće moći još više da pomognemo, kazao je Mitić.

 

Projekat je podržan od strane operative Holandske fondacije i Balkanskog fonda za lokalnu iniciajtivu iz Beograda.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *