Search
Close this search box.
Broj pregleda

Zagrevanje kazana pred Belmužijadu 2012

Podeli sa prijateljima:

Svrljižani predstavljaju domaći specijalitet ‚‚Belmuž‚‚ na gastronomskoj manifestaciji ’’Fish fest’’ koja se održava u Beogradu a traje tri dana.

 Foto sa Belmuzijade

Definitivno je počelo zagrevanje kazana pred predstojeću manifestaciju, Belmužijadu, koja se održava u Svrljigu od 3. do 5.avgusta. Svrljižani, dobri majstori u spravljenju belmuža, Zoran Mihajlović i Goran Živić, već danas su se našli na beogradskoj manifestaciji koja se održava u blizini Kalemegdana, tačnije kod Nebojšine kule. Oni će pokušati da potencijalnim posetiocima tamošnje manifestacije prezentuju naš specijalitet i uz to pozovu goste da obiđu Svrljig početkom avgusta.

Fiš fest je zaista jedno lepo iskustvo. Učestvujemo već četvrtu godinu za redom i mogu vam reći da su beograđani upoznati sa našim specijalitetom. Kao  i svake godine pozvaćemo sve posetioce koji budu boravili na našem štandu da dođu i dobro se provedu na predstojećoj Belmužijadi, kazao je Mihajlović. 

Manifestacija je počela danas, u petak 29.juna, na njoj učestvuju samo dobri majstori u pripremanju hrane, odnosno specijaliteta.
Za drugi dan zaplanirana je poseta Žikine šarenice, a program će se emitovati uživo na nacionalnoj televiziji RTS po običaju u 9 časova.

Posle ‚‚Fish festa‚‚ Svrljižani se sele u Doljevac gde se održava kulturno-umetnička manifestacija povodom Crkvene slave Svetog Jovana.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano