Svrljiške novine

Broj pregleda

Svrljig vodeći u regionu po broju davalaca krvi

Povodom 14.juna Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi u kabinitu predsednika opštine Svrljig održan je svečani prijem. 

davaoci krvi kod predsednika opstine

U ime opštine Svrljig pozdravljam ove mlade ljude koji su u predhodnom periodu dobrovoljno darivali krv onima kojima je to najpotrebnije. Iskreno se nadam da ćete ovakvim humanim gestom nastaviti u narednom periodu a isto tako apelujem na sve žitelje opštine Svrljig da se priključe akciji dobrovoljnog davanja krvi, rekao je predsednik opštine Milija Miletić i dodao da je ponosan na činjenicu da je Svrljig vodeći u regionu po broju doborovoljnih davlaca.

U  četiri  ovogodišnje akcije  dobrovoljnog davanja krvi  koje su organizovali Crveni krst Svrljig i Zavod za trasfuziju krvi Niš, prikupljeno je 24o jedinica krvi. U istom periodu krv je ponudilo 295 građana. Posebno raduje povećan broj novih davalaca krvi, mladih ljudi, srednjoškolaca, studenata, radnika, kaže Dragan Vranić, organizator akcija.

dobrovoljni davaoci krvi Svrljig

Procenat davalaštva  u odnosu na broj stanovnika  je oko 3 i opština Svrljig godinama zauzima visoko mesto na lestvici dobrovoljnog davanja krvi u Srbiji.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *