Search
Close this search box.
Broj pregleda

Izvodi preko interneta

Podeli sa prijateljima:

Svrljižani mogu u bilo kojoj od 12 seoskih mesnih kancelarija na ovdašnjem području,već krajem maja, da dobiju izvode iz matičnih knjiga po koje su do sada morali da dolaze u Svrljig.

U mesnim kancelarijama

 – Renovirali smo prostorije u seoskim mesnim kancelarijama i opremili ih kompjuterima i internetom, tako da će gradjani moći da dobiju izvode o svojim ličnim podacima iz matičnih knjiga, ma gde se nalazili. Reč je o projektu koji su finasirali Opštinska uprava Svrljig i program “Exchange3“ , a sve radi interesa građana kako bi im približili usluge administracije. Registracija podataka u elektronsku bazu podataka iz matičnih knjiga od više od stotinu godina unazad je pri kraju i verujem da će već u drugoj polovini godine, Svrljig biti uključen u Republičku bazu podataka, tako da će svaka osoba poreklom sa ovog područja a koja živi u bilo kom kraju Srbije, moći da dobije potrebna dokumenta, posredstvom interneta, objasnio je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić, prilikom otvaranja novoopremljene  Mesne kancelarije Plužina.

Šef matične službe Opštinske uprave Svrljig, prilikom otvaranje kancelarije u Plužini, posredstvom interneta, izdao je prve izvode-rođenih i venčanih, baš predsedniku Miletiću, inače rođenom u ovom selu.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sportske vesti

FK SVRLJIG: Postavljene nove kućice za rezervne igrače

Sportski dan

FK Svrljig spremno dočekuje Partizan, predsednik obišao završne radove

Lokalni izbori 2024

Dr Branimir Nestorović na predizbornoj tribini u Svrljigu

Lokalni izbori 2024

Ovo su kandidati za odbornike GG Pokret za spas Svrljiga

Sportske vesti

FK Svrljig osvojio nova tri boda

Lokalni izbori 2024

Saopštenje koalicijie ,,Aleksandar Vučić – Svrljig sutra”

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano