Search
Close this search box.
Broj pregleda

Izvodi preko interneta

Podeli sa prijateljima:

Svrljižani mogu u bilo kojoj od 12 seoskih mesnih kancelarija na ovdašnjem području,već krajem maja, da dobiju izvode iz matičnih knjiga po koje su do sada morali da dolaze u Svrljig.

U mesnim kancelarijama

 – Renovirali smo prostorije u seoskim mesnim kancelarijama i opremili ih kompjuterima i internetom, tako da će gradjani moći da dobiju izvode o svojim ličnim podacima iz matičnih knjiga, ma gde se nalazili. Reč je o projektu koji su finasirali Opštinska uprava Svrljig i program “Exchange3“ , a sve radi interesa građana kako bi im približili usluge administracije. Registracija podataka u elektronsku bazu podataka iz matičnih knjiga od više od stotinu godina unazad je pri kraju i verujem da će već u drugoj polovini godine, Svrljig biti uključen u Republičku bazu podataka, tako da će svaka osoba poreklom sa ovog područja a koja živi u bilo kom kraju Srbije, moći da dobije potrebna dokumenta, posredstvom interneta, objasnio je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić, prilikom otvaranja novoopremljene  Mesne kancelarije Plužina.

Šef matične službe Opštinske uprave Svrljig, prilikom otvaranje kancelarije u Plužini, posredstvom interneta, izdao je prve izvode-rođenih i venčanih, baš predsedniku Miletiću, inače rođenom u ovom selu.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano