Search
Close this search box.
Broj pregleda

Podeljeno preko 10.000 sadnica

Podeli sa prijateljima:

Pedeset svrljiških voćara dobilo je danas 10.150 sertifikovanih najkvalitetnijihsadnica raznih sorti šljiva, koje će rasporediti na svojim parcelama i uzgajati pod nadzorom Udrženja voćara ‚‚EKO VOĆE‚‚ i Fonda za poljoprivredu opštine Svrljig. Vrednost podeljenog sadnog materijala izražena u novcu je 1.177.000 dinara.

sadnice preko puta opstine

Udruženje, čiji je predsednik Ivan Arsić, pokrenulo je akciju i uz pomoć Fonda opštine iz budžeta, obezedilo sadnice šljiva za svoje članove, vlasnike registrovanih domaćinstava, po subvencioniranoj ceni. Voćari su  u nabavci sadnica šljiva učestvovali samo sa po 30 dinara dok je ostatak do pune cene rasadanog materijala plaćen iz  Fonda.

Predsednik Fonda za poljoprivredu Vlada Krstić upozorio je voćare da su dužni da voće koriste samo za sopstvene potrebe i da ga moraju uzgajati u naredne četiri godine koliko traje period kontrole, praktično dok da prve značajnije prinose, u protivnom rizikuju da ugovor o dodeli bude raskinut i dužni su da plate razliku.

Predsednik opstine Svrljig Milija Miletic

Predsednik opštine Svrljig Milija Miletić, pozdravljajući voćare prilikom preuzimanja sadnica naglasio je da je ovo samo još jedna u nizu akcija pomoći voćarima i poljoprivredi uopšte za koji je iz budžeta izdvojeno 11 odsto sredstava te da u narednom periodu sledi ulaganje u obezbeđivanje sušara i hladnjaća za svrljiške voćare kako bu i pravom trenutku, obezbedili najpovoljniji plasman voća. U planu je, prema navodima predsednika Miletića i osnovanje Zamljoradničke zadruge ,,Voćar,, Svrljig  i da će se razvoju voćarstva, od čega se očito može dobro privređivati i obezbeđivati egzistencija, posvećivati značajna pažnja kao i ovčastvu i ostalim poljoprivrednim granama.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Praznik rada

Prvomajska čestitka predsednika opštine Svrljig Miroslava Markovića

Izbori 2024

Proglašena lista ,,Aleksandar Vučić – Svrljig sutra” pod rednim brojem 2

Informacija za građane

Obaveštenje JKSP-a povodom nastupajućih praznika

Politika

Ovo su budući ministri u Vladi Republike Srbije

Izbori 2024

Saopštenje predsednika opštine Svrljig povodom navoda odbornika Petkovića

Izbori 2024

Novi DSS predao listu za lokalne izbore u Svrljigu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano