Search
Close this search box.
Broj pregleda

Konačno novih 412 radnih mesta

Podeli sa prijateljima:

Kompanije “Div”, “Kameleon” i “Niška mlekara” u narednom periodu će u Svrljigu otvoriti ukupno 412 novih radnih mesta i investirati blizu 18,5 miliona evra, zahvaljujući Programu podrške direktnim investicijama.

SIEPA

Potredsednica Vlade Republike Srbije, Verica Kalanović, danas je čelnim ljudima ovih kompanija uručila ugovore o podsticanju investicija.

Starcevic DIV

Po rečima Kalanovićeve, u opštinu Svrljig do sada je zahvaljujući programu podrške investicijama preko Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) došlo šest kompanija, od čega je čak pet domaćih, a to je dokaz da taj program ne favorizuje nikoga.

Predstavnici URS i potpredsednica Vlade Srbije

U Svrljigu posao će dobiti 412 ljudi. U Mašinskoj industriji predviđeno je uposlenje 300 novih radnika, u pogonu Niške mlekare 52 i u industriji tekstila, kompaniji ’’Kameleon’’60. Po broju novih radnih mesta ’’Div’’je dobio najveća podsticajna sredstva i to u iznosu od 17,307,205 miliona evra.

Ljubisa Stojkovis Predsednik OO URS Svrljig–         G17 plus i URS su i danas pokazali da su iskreni prijatelji Svrljigu, kao što su to dokazivali i predhodnih godina. Sve investicije koje su dolazile, dolazile su upravo iz Ministarstava na čijem čelu su se nalazili Mlađan Dinkić i Verica Kalanović. Sve investicije su uglavnom bile infrastrukturnog karaktera, a danas se radi o rešavanju jednog problema koji naročito boli naše sugrađane,a to je visoka nezaposlenost i veoma nizak životni standard. Potpisivanje ovih Ugovora sigurno neće rešiti taj problem, pošto je to neizvodljivo rešiti preko noći ali će sigurno biti veliki korak ka rešavanju tog problema. Ugovori će dati šansu velikom broju naših građana da dođu do zaposlenja u svom grad, rekao je Ljubiša Stojković, predsednik OO URS-a u Svrljigu.

Pored potpredsednice Vlade Srbije današnjoj svečanosti prisustvovali su i lider URS-a Mlađan Dinkić, predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić i njegov pomoćnik Nenad Stanković.

2 Responses

  1. Лепа је ова вест , осим што ће власник МИН ДИВ-а , покупити новац (који ће пребацити у Хрватску) а од нових радних места неће бити ништа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

SKUPŠTINSKA VEĆINA: Ujedinjena seljačka stranka formirala odborničku grupu od 14 odbornika

Sastanak sa direktorom

DOM ZDRAVLJA: Pohvale za pravovremeno zbrinjavanje povređenih u saobraćajnoj nesreći

Servisna informacija

Isključenje vode u naselju Trs zbog kvara na vodovodnoj mreži

Sastanak

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković reagovao na vest o stanju na bazenu

Građani se pitaju

Veliki broj pritužbi na rad kompleksa “Bazeni Pastirište”?!

Formirana prva odbornička grupa u SO Svrljig pod nazivom ,,Zavetnici – Svrljig”

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano