Search
Close this search box.
Broj pregleda

Očišćeni putevi, najugroženijim stigla pomoć

Podeli sa prijateljima:

Članovi opštinskog štaba za delovanje u vanrednim situacijama danas podneli nove izveštaje sa terena. Po rečima komandanta štaba danas je znatno bolja situacija u odnosu na predhodne dane kada su se smetovi uzdizali i do dva metara.
Probijen je put do sela Drajinac, ali zbog neprestanog vetra pojedini delovi puta su teško prohodni pa je preporučljivo da sva vozila imaju zimsku opremu. Očišćeni su i ostali atarski putevi koji su u predhodnom periodu bili problematični, kao i selo Izvor koje je bilo blokirano nekoliko dana.

Operativni tim iz Štaba za pomoć ugroženim porodicama od elementarne nepogode, nakon probijanja smetova, prosledio lekove ljudima i porodicama kojima je to neophodno, teško bolesne prevezao u dom zdravlja, dopremljeni su i lanč paketi a sve to uz veliku podršku vatrogasno – spasilačke jedinice.

Iz Štaba najavljuju da su uveliko pripreme za odbranu protiv mogućih poplava čija je pojava moguća usled topljenja snega. Alarmirana su zadužena lica za delovanje u ovim situacijama i još u toku jučerašnjeg dana obišli su sve kritične lokacije na teritoriji opštine Svrljig.

Komandant štaba je na kraju naložio direktoru JP Direkcije za izgradnju grada, Srđanu Đorđeviću da se po hitnom postupku skine ukrasna rasveta u centru grada zbog prinidne štednje električne energije u celoj zemlji.

Jedan komentar

  1. Ma zasto da skidaju ukrasnu rasvetu ,neka je do sledece Nove godine i onako ce zacas vreme da proleti. Jedino da se ne pale ulicna svetla zbog stednje i to je to!!!!!! Kad nisu skinuta kad je trebalo ni sad nikome ne smetaju!!!!!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano