Search
Close this search box.
Broj pregleda

Ugroženo 20 sela – Vojska pomaže u čišćenju snega

Podeli sa prijateljima:

Šefovi operativnih timova – odgovorna i stručna lica za zaštitu od snega i spasavanje, na današnjoj sednici štaba za vanredne situacije, podneli izveštaje o trenutnom stanju na teritorije opštine Svrljig.   Današnjem sastanku Štaba prisustvovali su  predstavnici JP Direkcije za izgradnju, vatrogasno spasilačke ekipe, policije, elektrodistribucije, zdravstva, prosvete i stručnih službi opštinske uprave.

Stab za vanredne situacije opstine Svrljig

vojnici ciste putPo rečima direktora JKSP Svrljig Igora Davidovića – šefa operativnog tima, sneg koji je napadao u toku noći stvorio je nove probleme. Putevi su neprohodni do čak dvadeset sela, a mi činimo izuzetne napore da sve očistimo i puteve osposobimo za saobraćaj kazao je Davidović i dodao da su od danas alarmirane i vojne snage koje svojim specijalizovanim vozilima probijaju smetove i do najugroženijih žitelja.

Formiran tim za pomoć građanima

Zbog  elementarne nepogode i veoma ozbiljnog stanja danas je odlučeno da se uvede aktivno dežurstvo u opštinskoj upravi. Dežurstvo za zadatak ima da nadležne-mobilne ekipe koje su na terenu obaveštava o novonastalim situacijama i problemima na putu. Iz Štaba apeluju da građanima kojima je potrebna pomoć odmah jave na telefon 018/821-018.

Predsednik M Miletic

Predsednik Štaba je  iskoristio je priliku i pozvao sve građane i meštane svrljiških sela da se aktivno uključe u čišćenju snega gde je to najneophodnije. Takođe naloženo je i mesnim zajednicama da formiraju svoje štabove i dežurne ljude i na taj način priskoče u pomoć ljudima koji su dano-noćno na terenu.

Mesne zajednice

Zbog posledica elementarne nepogode, snežnih padavina i hladnog vremena, po preporuci Ministarstva prosvete, nastava u srednjoj i osnovnoj školi je obustavljena do 10.februara 2012.godine . U predškolskoj ustanovi ‚‚Poletarac‚‚ za decu koja pohađaju pripremni predškolski program nastava je obustavljena , dok će za decu uzrasta od 18 meseci do 5,5 godina kojoj je boravak u vrtiću neophodan – biti organizovana dežurstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobro došli u Niševac

Najava: “It’s about TIME” – Party u Domu Kulture Niševac 2024!

Politika

SKUPŠTINSKA VEĆINA: Ujedinjena seljačka stranka formirala odborničku grupu od 14 odbornika

Sastanak sa direktorom

DOM ZDRAVLJA: Pohvale za pravovremeno zbrinjavanje povređenih u saobraćajnoj nesreći

Servisna informacija

Isključenje vode u naselju Trs zbog kvara na vodovodnoj mreži

Sastanak

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković reagovao na vest o stanju na bazenu

Građani se pitaju

Veliki broj pritužbi na rad kompleksa “Bazeni Pastirište”?!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano