Search
Close this search box.
Broj pregleda

Prekid prosvetne nastave u Svrljigu

Podeli sa prijateljima:

Imajući u vidu vremenske neprilike koje su zahvatile područje cele Srbije, velike snežne padavine i niske temperature, kao i najavu novih snežnih padavina, Ministarstvo prosvete i nauke je zadužilo načelnike školskih uprava da nastave sa aktivnim praćenjem mogućnosti za normalan i nesmetan rad obrazovno-vaspitnih ustanova na području svake školske uprave i da o tome svakodnevno izveštavaju Ministarstvo prosvete i nauke.
Kako je bezbednost đaka i dece osnovni prioritet, Ministarstvo prosvete i nauke dalo je nalog da školske uprave neprestano budu u kontaktu sa obrazovno-vaspitnim ustanovama i da od njih pribavljaju sve potrebne informacije o grejanju, prevozu, snabdevanju električnom energijom i drugim eventualnim problemima koji su karakteristični za ovakve situacije.
Ministarstvo prosvete i nauke je posebno naložilo načelnicima školskih uprava da ukoliko ne postoje odgovarajući uslovi za rad i ako je ugrožena bezbednost dece i učenika, da odmah štabovima za vanredne situacije lokalnih samouprava predlože donošenje odluka o prekidu nastave.

Tako da je na današnjem sastanku svrljiškog Štaba za vanredne situacije i predstavnika prosvetara donešena odluka o obustavi nastave u predškolskoj ustanovi ‚‚Poletarac‚‚ i to za decu koja pohađaju pripremni predškolski program, dok će za decu uzrasta od 18 meseci do 5,5 godina kojoj je boravak u vrtiću neophodan – biti organiyovana dežurstva. U Osnovnoj školi ‚‚Dobrila Stambolić‚‚ i Srednjoj školi ‚‚Dušan Trivunac-Dragoš‚ nastava je obustavljena do desetog februara ove godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

SKUPŠTINSKA VEĆINA: Ujedinjena seljačka stranka formirala odborničku grupu od 14 odbornika

Sastanak sa direktorom

DOM ZDRAVLJA: Pohvale za pravovremeno zbrinjavanje povređenih u saobraćajnoj nesreći

Servisna informacija

Isključenje vode u naselju Trs zbog kvara na vodovodnoj mreži

Sastanak

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković reagovao na vest o stanju na bazenu

Građani se pitaju

Veliki broj pritužbi na rad kompleksa “Bazeni Pastirište”?!

Formirana prva odbornička grupa u SO Svrljig pod nazivom ,,Zavetnici – Svrljig”

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano