Search
Close this search box.
Broj pregleda

Ulaganje u opremu u visini od 2400 evra

Podeli sa prijateljima:

Predstavnike nemačke humanitarne organizacije HELP primi je danas, u svom kabinetu predsednik opštine Svrljig Milija Miletić i tom prilikom utanačeni su uslovi saradnje na zajedničkom angažovanju u razvoju kapaciteta male privrede, na teritoriji naše opštine. Prema preliminarnom razgovoru već početkom iduće godine ova saradnja trebalo bi da rezultira pokretanjem biznisa u dvadesetak, prvenstveno novotvorenih, malih preduzeća i radnji. Razovoru u kabinetu predsednika Miletića prisutvovali su Klaus Mok, regionalni predstavnik HELP-a za Srbiju i Crnu Goru i njegove saradnice Stanislava Kulidžan, zadužena za odnose sa javnošću i Maša Bubanj, rukovodilac projekta za ovaj deo Srbije. Od strane opštine Svrljig u razgovorima su učestvovali poznati svrljiški privrednik Bora Petković, vlasnik Konfekcije ,,Kasker,, koji će ubuduće, kao vanstranačka ličnost, učestvovati u radu Optinskog veća i zastupati interese svrljiških biznismena i koordinator kancelarije za mlade Marko Mladenović.

–     Predstavnici HELP- a, ponudili su da zajedničkim učešćem pokrenemo biznis za 20 svrljiškoh privrednika.Projekat je vredan 67 500 evra. HELP bi obezbedio direktnu podršku u vrednosti od 48 000 evra dok bi naše učešće bilo 35 odsto ili preciznije 24 000 evra. Naravno, mi ćemo za ta sredstva aplicirati kod Ministarstva za državnu upravu i loklanu samoupravu. U skladu sa našom strategijom razvoja iniciraćemo pokretanje 20 malih firmi koje bi trebalo da počnu da rade već 01. februara iduće godine, rekao je posle sastanka predsednik opštine Svrljig Milija Miletić.

U međuvremenu, predstavnici HELP-a bi učestvovali u odabiru kandidata razmatrajući prvenstveno mogućnosti održivosti firme. Potom bi prduzetnicima obezbedili opremu u proseku vrednosti do 2.400 eura koja ne sme da se otuđi u naredne dve godine i za to vreme bi se vodila kao vlasništvo ove organizacije a potom bi ostajala gratis preduzetniku.
Naravno svemu predhodni informaitivna kampanja, prijavljivanje kandidata, selekcija, obuka, potpisivanje ugovora i na kraju pokretanje biznisa.
Inače, slične akcije HELP je već sproveo ili sprovode u petnaestak opština i gradova Srbije.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano