Search
Close this search box.
Broj pregleda

Novi kamion- čistiji grad

Podeli sa prijateljima:

Direktor Davidovic

Vozni park Javnog komunalnog stambenog preduzeća Svrljig od 21. novembra 2011. godine bogatiji je za još jedno specijalizovano vozilo za odvoz smeća, popularno nazvano auto – smećar.

JKSP Svrljig u ranijem periodu je učestvovalo na konkursu za dobijanje određenih sredstava za kupovinu jednog vozila za odnošenje smeća sa potičnom pločom.  Svrljiški komunalac je na konkursu prošao bez dodatnih poteškoća u skladu sa potrebama ovog preduzeća. Konkus je raspisan od strane Fonda za zaštitu životne sredine koji subvencioniše kupovinu ovog vozila sa čak 90 odsto, dok ostalih 10 odsto obezbeđuje JKSP Svrljig u skladu sa planom i programom  za 2011.godinu.  Cilj nabavke auto smećara je pravovremeno i kvalitetnije pružanje usluga organizovanog izvoženja smeća na teritoriji svrljiške opštine.

–   Jeste da je dugo trajalo, ali ipak smo uspeli da realizujemo ovaj projekat koji je u skladu sa strategijom održivog razvoja i strategijom upravljanjem otpadom. Samim tim podigli smo stepen upravljanja otpadom nabavkom ovog kamiona, naglasio je direktor Javnog komunalnog stambenog preduzeća Svrljig u Svrljigu. Davidović je u svojoj izjavi dodao da je kamion domaće proizvodnje ‚‚Fap 19 24‚‚ sa Mercedesovim motorom a nosi nadogradnju domaćeg proizvođača firme ‚‚Resor‚‚ iz Niša koja ima svoje pogone u Gadžinom Hanu i bavi se isključivo proizvodnjom komunalne opreme od kojih smo i nabavili ovo vozilo u vrednosti od oko 7 miliona dinara. Direktor je iskoristio ovu priliku i zahvalio se Ministarstvu za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja i Fondu za zaštitu životne sredine a naročito direkotrici Fonda gospođi Željki Jurakić. Svesrdna zahvalsnost upućena je i celokupnom opštinskom rukovodstvu od kojih JKSP ima ogromnu podršku  prilikom relaizacije ovog a i ostalih projekata.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano