Broj pregleda

Prekonoška pećina nije zaboravljena

Ograda pecina Prekonoga

Predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, danas je obišao završne radove u reonu kod prekonoške pećine, na postavljanju zaštitne ograde koja se pruža u dužini od 150 metara. Prekonoška pećina koja je među tri najdužih pećina u celoj evropi i jedna od najpoznatijih u ovom delu Srbije, nije zaboravljena.

Opština Svrljig je u predhodnom periodu konkurisala kod Ministarstva bez portfelja za rekonstrukciju i obnovu potencijalnih turističkih destinacija, gde je uključena i izrada ove zaštitne ograde, renoviranje i adaptacija postojećeg stepeništa. Projektom će se obuhvatiti i obeležavanje svih turističkih mesta na teritoriji opštine Svrljig, kao i izrada mape sa ucrtanim legendama koja će biti postavljena na samom ulazu u grad.
Miletic u selu Prekonoga

‚‚ Prvi korak ka realizaciji projekta je načinjen, prilaz do prekonoške pećine drastično je promenio svoj izgled nakon postavljanja zaštitne ograde. Već danas ovaj turistički dragulj izgleda sasvim ozbiljnije,  težićemo da pećini vratimo stari sjaj i da je oživimo dovođenjem turista iz cele Evrope, ali za to moramo imati strpljenja. U narednom periodu potrudićemo se da završimo urbanizaciju prilaznog puta, da renoviramo kapiju  i da obezbedimo adekvatnu rasvetu a sve to kroz određene projekte na kojima ćemo konkurisati. Ovih dana očekuje nas i početak realizacije projekta u saradnji sa LEDIB-om na promociji poljoprivrednih potencijala i poljoprivrede, gde će našoj opštini partner na projektu biti opština Šentjernej iz Slovenije, rekao je predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, i dodao da je cilj plasiranje prirodnih proizvoda iz svrljiškog kraja na evropsko tržište od velikog značaja za sve građane naše opštine ‚‚ .

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.