Broj pregleda

‚‚Druga šansa‚‚ za odrasle

Direktor os Zoran Nikodijevic

Za učešće u projektu „Druga šansa” krajem prošle godine prijavilo se preko 140 osnovnih škola u Srbiji, a odabrano je njih 80. Ove godine 37 osnovnih škola u Srbiji kreće sa nastavom za odrasle u okviru programa ”Druga šansa”,  ostale 43 škole gde je uključena i svrljiška u realizaciju krenuće od sledeće godine.

Među osnovnim kriterijumima za odabir, vodilo se računa o teritorijalnoj raspoređenosti škola, kako bi odraslima širom Srbije bila pružena mogućnost da završe školovanje. Uticaj je imao i indeks socijalno-ekonomskog razvoja, pa su prioritet imale manje razvijene sredine. Osnovni uslov za učešće u programu „Druga šansa” bio je da škola ima raspoložive nastavnike, da može da uspostavi školski tim, ali i da može da sakupi dovoljan broj odraslih polaznika – ukupno njih 75, raspoređenih ravnomerno u tri ciklusa nastave.Obrazovanje odraslih

Obrazovanje odraslih finansira Evropska unija sa celokupnim iznosom od četiri miliona evra bezpovratnih sredstava a glavni nosilac posla je ministarstvo prosvete.

Iskoristili smo priliku, prijavili smo se i prošli na ovaj konkurs. Za narednu školsku godinu moramo da ispunumo određene uslove da bi smo od septembra iduće god krenuli sa obrazovanjem odraslih. Prvi od uslova je da direktor formira školski tim nastavnika koji če predavati. Drugi uslov je da škola ima određeni broj polaznika koji će nastavu pohađati u tri ciklusa. Treći uslov je dobijanje dozvole u Ministarstvu prosvete za ovu namenu, kazao je direktor OŠ ‚‚Dobrila Stambolić‚‚ – Zoran Nikodijević.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.