Broj pregleda

Susret Miletića i Tadića na sajmu u Beogradu

Miletic i Tadic

Treći sajam lokalne samouprave održava se u Beogradu od 9. do 11. novembra. Među stotinu izlagača na sajmu svoje mesto dobio je i štand opštine Svrljig. Prvog dana sajma potencijale svrljiške opštine promovisali su predsednik Milija Miletić, predsednica Skupštine opštine Jelena Trifunović i načelnica opštih poslova Danijela Budimović.

Sajam je svojevrsna prilika da se tokom tri dana rada opštine i gradovi Srbije predstave domaćim i inostranim preduzećima-potencijalnim investitorima i donatorskim organizacijama te gostima iz zemlje i inostranstva.

Tadic sa predstavnicima opstine Svrljig

Otvarajući treći sajam loklane samouprave predsednik Srbije, Boris Tadić upozorio je da nam preti novi talas ekonomske krize, ovoga puta kraći ali da ga možemo spremno dočekati i iskoristiti da Srbija u 2013.godini započne ubrzani ekonomski razvoj.

  • Nailazi novi talas krize. Srbija deli sudbinu celog sveta i kada je reč o nezaposlenosti. Neke zemlje su pred bankrotstvom. Trebamo da se pripremimo za novi udar a mislim da to možemo i da iskoristimo situaciju i učinimo sve da privučemo investicije koje će morati da se izmeste iz drugih zemalja. U tom smislu uloga državnih institucija i predsednika opština i gradova izuzetno je važna, rekao je predsednik Tadić, između ostalog, proglašavajući sajam otvorenim.


On je potom obišao štandove izlagača i posebno se zadržao na štandu opštine Svrljig gde je sa ovdašnjim rukovodstvom razgovarao o problemima na našoj teritoriji i mogućnostima da se prevaziđu dovođenjem investitora, pokretanjem privrede i zapošljavanjem. Predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić je pozvao predsednika Tadića da poseti  Svrljig i uručio mu poklon paket sa proizvodima i promotivnim materijalom svrljiških firmi.

Sa predsednikom Tadićem bio je i Ministar za državnu upravu i loklanu samoupravu Milan Marković koji je ocenio da je posebno važno ne samo investicija radi, da se predsednici opština i gradova na ovakvoj manifestaciji, sastanu bar jednom godišnje, i da na stručnim raspravama  razgovaraju o problemima koji prate rad loklanih samouprava, da razmene iskustva i saznanja.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.