Search
Close this search box.
Broj pregleda

Oaza lekovitog bilja u Svrljigu

Podeli sa prijateljima:

DS sa predstavnicima Ministarstva i clanovima udruz.

Danas su predstavnici Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede u vladi Republike Srbije, održali sastanak u Svrljigu sa udruženjima otkupljivača i prerađivača lekovitog bilja ‘’dr Jovan Tucakov’’ koji posluju na teritoriji jugoistočne Srbije. Cilj današnjeg sastanka je zapravo da Ministarstvo poljoprivrede u najkraćem mogućem roku interveniše nizom mera kako bi se poboljšao položaj otkupljivača i proizvođača lekovitog bilja, koji za sada ostvaruju ne tako dobre poslovne rezultate.

Dejan Miletic DS

Prisutne goste je pozdravio predsednik OO DS u Svrljigu, Dejan Miletić, ujedno i inicijator ovog sastanka.

‘’Svrljig kao i sva ostala mesta u jugoistočnoj Srbiji imaju, po mom mišljenju, izuzetno ogromne potencijale kada je u pitanju ne samo otkup i prerada lekovitog bilja već i njegovo plantažiranje.
U tom smislu se iskreno nadam da će i ovaj sastanak doprineti stvaranju jednog znatno povoljnijeg ambijenta poslovanja, ne samo firmi već i za upošljavanje lokalnog stanovništva u Svrljigu i u svim drugim mestima, rekao je predsednik OO DS u Svrljigu, Dejan Miletić’’.
Predsednik udruženja za lekovito bilje Srbije ‚‚dr Jovan Tucakov‚‚ čije je sedište u Sokobanji –
Nebojša Stanojević – je rekao da je SvrljigNebojsa Stanojevic Sokobanja grad lekovitog bilja gde ima najviše registrovanih firmi u ovom delu Srbije i da će se u narednom periodu praktikovati održavanje ovakvih sastanaka isključivo u jugoistočnom delu Srbije gde je i najveća koncentracija proizvođača.

 

Dusan Radakovic sef kabinetaŠef kabineta u Ministarstvu poljoprivrede Dušan Radaković, prisutnim članovima udruženja ‚‚ dr Jovan Tucakov‚‚ je obrazložio mogućnosti koje država primenjuje  oko pomoći proizvođačima lekovitog bilja i naglasio da samo dogovorom i zajedničkim reagovanjem mogu postići određeni cilj oko rešavanja problema svih udruženja u Srbiji, a sve zarad veće proizvodnje lekovitog bilja u narednoj godini.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Slavski dan

Drugi dan Uskrsa obeležen litijom i Svetom liturgijom u Lalincu

Sport

Fudbalski klub Svrljig obeležio Đurđevdan (FOTO+VIDEO)

Litija

Đurđevdan – seoska slava Okruglice

Svrljig

Klub navijača Crvene zvezde obeležio slavu Đurđevdan

Poletarac

Krenuo upis dece u Predškolsku ustanovu za radnu 2024/2025. godinu

Srbi i Rusi braća zauvek!

Ruska stranka predala izbornu listu – Učestvuje na lokalnim izborima u Svrljigu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano