Search
Close this search box.
Broj pregleda

Isplata subvencija

Podeli sa prijateljima:

Subvencije

Predsednik opštine Svljig Milija Miletić, sa saradnicima iz odseka za privredu,održao sastank sa poljoprivrednicima koji su u proteklom periodu konkurisali za subvencije iz opštinskog Fonda poljoprivrede. Konkretno danas su potpisani ugovori za subvenciju matične stoke koja se gaji na gazdinstvima, za subvenciju priplodnog podmladka, odnosi se na telad i jagnjad, za repariaciju mehanizacije odnosno traktora kao i za iskop bunara.

Ovo je nastavak akcije koju smo pokrenuli početkom ove godine, reč je naime, o znatnom ulaganju iz opštinskog budžeta preko Fonda za razvoj poljoprivrede kome je za ovu godinu dodeljeno 38 miliona dinara. Veći broj ugovora u ovoj godini je realizovan, nadam se da će do kraja godine biti realizovani i ostali ugovori, naglasio je Miletić i podsetio prisutne poljoprivrednike da konkus traje skoro do kraja ove godine, tačnije do 15. decambra i nije kasno da svi zainteresovani nabavljaju potrebna sredstva za što mogu ostvariti subvenciju kod nas.
Miletić je naglasio da je u proteklom periodu dolazilo do neprijatnih situacija sa pojedincima koji su davali lažne podatke o datumu kupovine, odnosno prenosa poljoprivredne mehanizacije, kao i iskopu bunara. Povodom ovih nemlih događaja su preduzete mere i sada Inspekcija intenzivno vrši provere na terenu o validnosti ugovora koji su zaključeni u ovoj godini, rekao je Miletić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Obaveštenje

Hemijsko suzbijanje ambrozije na teritoriji opštine Svrljig

Sport

Igralište u Prekonogi dobija tribine

Radovi na mreži

Bez vode Ulica Hadžićeva

Srećna slava

Danas su Sveti mučenici Kozma i Damjan

Obavezno pročitajte

HITNO UPOZORENJE GRAĐANIMA OPŠTINE SVRLJIG: DOŠLO JE DO ZLOUPOTREBE PUNOMOĆJA!

Od ponedeljka (15. jula)

Kreću prijave za učešće na 18. Belmužijadi

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano