Search
Close this search box.
Broj pregleda

Doniranje organa, šansa za život

Podeli sa prijateljima:

Davanje je Ljubav

Danas je u prepunoj skupštinskoj sali u Svrljigu održano predavanje na temu ’’Davanje je ljubav’’, predavač je bio prof. dr Vidojko Đorđević , koordinator programa za transplantaciju Kliničkog centra u Nišu. Skup je otvorio I prisutne pozdravio predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić.

’’Zaveštanje organa je lični a ujedno i svečani čin, to je lična I humana odluka svakog ko potpiše donor karticu. Dve najrasprostranjenije hronične bolesti u Srbiji su maligna oboljenja i hronično obolenje bubrega koje se leče jedino dijalizom – istako je profesor dr Đorđević i dodao da se humanost jednog društva ogleda u odnosu prema hroničnim bolesnicima. Zašto nam trebaju donori? Trebaju nam, jer u našoj zemlji ima mnogo hroničnih bolesnika na dijalizi kojima su jedina nada i jedino prosvetljenje i jedina svetlost da jednog dana dobiju bubreg, jer će na taj način izlečiti svoj život’’.

Danas su svoje organe zaveštali predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, predstavnici policijske stanice u Svrljigu, komandir i njegov zamenik, nekoliko radnika opštinske uprave i nekoliko građana opštine Svrljig.

’’Bila mi je čast da podržim ovakvu akciju koju sprovodi prof. Dr Vidojko Đorđević sa svojim saradnicima iz kliničkog centra Niš. Zahvalan sam građanima I ljudima koji su takođe danas odlučili da postanu donori svojih organa jer spasiti nekom život transplatacijom organa je isto podariti mu novi istakao je predsednik Miletić nakon potpisivanja donor kartice’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Obaveštenje

Dodela plastenika poljoprivrednicima iz Svrljiga

Saopštenje

MI SNAGA NARODA: Ogorčenje zbog izborne izdaje Adame Dragane Stanisavljević

Niš-Svrljig

MILETIĆ: Nova fabrika i zgrada terminala od velikog značaja za jugoistok Srbije!

FSRIS

KONFERENCIJA ZONE CENTAR: Nove lopte za FK Svrljig

Belmužijada 2024

U toku su prijave za učešće u sportskim igrama na 18. Belmužijadi

Nastavak...

FOTO INFO: Ponovo neko lomi mlada stabla…

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano