Svrljiške novine

Broj pregleda

Doniranje organa, šansa za život

Podeli sa prijateljima:

Davanje je Ljubav

Danas je u prepunoj skupštinskoj sali u Svrljigu održano predavanje na temu ’’Davanje je ljubav’’, predavač je bio prof. dr Vidojko Đorđević , koordinator programa za transplantaciju Kliničkog centra u Nišu. Skup je otvorio I prisutne pozdravio predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić.

’’Zaveštanje organa je lični a ujedno i svečani čin, to je lična I humana odluka svakog ko potpiše donor karticu. Dve najrasprostranjenije hronične bolesti u Srbiji su maligna oboljenja i hronično obolenje bubrega koje se leče jedino dijalizom – istako je profesor dr Đorđević i dodao da se humanost jednog društva ogleda u odnosu prema hroničnim bolesnicima. Zašto nam trebaju donori? Trebaju nam, jer u našoj zemlji ima mnogo hroničnih bolesnika na dijalizi kojima su jedina nada i jedino prosvetljenje i jedina svetlost da jednog dana dobiju bubreg, jer će na taj način izlečiti svoj život’’.

Danas su svoje organe zaveštali predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, predstavnici policijske stanice u Svrljigu, komandir i njegov zamenik, nekoliko radnika opštinske uprave i nekoliko građana opštine Svrljig.

’’Bila mi je čast da podržim ovakvu akciju koju sprovodi prof. Dr Vidojko Đorđević sa svojim saradnicima iz kliničkog centra Niš. Zahvalan sam građanima I ljudima koji su takođe danas odlučili da postanu donori svojih organa jer spasiti nekom život transplatacijom organa je isto podariti mu novi istakao je predsednik Miletić nakon potpisivanja donor kartice’’.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sportske vesti

FK Svrljig ponovo poražen, ovog puta na domaćem terenu

Obratio se i Miletić

U selima Stare planine uginulo šest krava od zarazne bolesti

PROMO

Auto centar Timok: Nalepnica na licu mesta, bez odlaska u MUP

Vozači iz cele Srbije

Održan 7. Hard Enduro u Svrljigu

Presveta Bogorodica Neopalima kupina

Svrljiški vatrogasci obeležili slavu Sektora i vatrogasno-spasilačke jedinice

Sve je to fudbal

FK Svrljig doživeo težak poraz od OFK Brzog Broda u 5. kolu Zone Centar

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *