Search
Close this search box.
Broj pregleda

Doniranje organa, šansa za život

Podeli sa prijateljima:

Davanje je Ljubav

Danas je u prepunoj skupštinskoj sali u Svrljigu održano predavanje na temu ’’Davanje je ljubav’’, predavač je bio prof. dr Vidojko Đorđević , koordinator programa za transplantaciju Kliničkog centra u Nišu. Skup je otvorio I prisutne pozdravio predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić.

’’Zaveštanje organa je lični a ujedno i svečani čin, to je lična I humana odluka svakog ko potpiše donor karticu. Dve najrasprostranjenije hronične bolesti u Srbiji su maligna oboljenja i hronično obolenje bubrega koje se leče jedino dijalizom – istako je profesor dr Đorđević i dodao da se humanost jednog društva ogleda u odnosu prema hroničnim bolesnicima. Zašto nam trebaju donori? Trebaju nam, jer u našoj zemlji ima mnogo hroničnih bolesnika na dijalizi kojima su jedina nada i jedino prosvetljenje i jedina svetlost da jednog dana dobiju bubreg, jer će na taj način izlečiti svoj život’’.

Danas su svoje organe zaveštali predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, predstavnici policijske stanice u Svrljigu, komandir i njegov zamenik, nekoliko radnika opštinske uprave i nekoliko građana opštine Svrljig.

’’Bila mi je čast da podržim ovakvu akciju koju sprovodi prof. Dr Vidojko Đorđević sa svojim saradnicima iz kliničkog centra Niš. Zahvalan sam građanima I ljudima koji su takođe danas odlučili da postanu donori svojih organa jer spasiti nekom život transplatacijom organa je isto podariti mu novi istakao je predsednik Miletić nakon potpisivanja donor kartice’’.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano