Search
Close this search box.
Broj pregleda

Sve spremno za početak nove školske godine

Podeli sa prijateljima:

Direktor i multimedijalno odeljenje

 

Informatički kabinet, fono labaratorija, multimedijalni kabinet i digitalna biblioteka su novine koje očekuju prvog septembra sve đake u opštini Svrljig.

Povodom početka nove školske godine 2011/2012 u osnovnoj školi ‚‚Dobrila Stambolić‚‚ u Svrljigu, direktor škole Zoran Nikodijević održao je konferenciju za novinare, na kojoj je govorio o spremnosti škole, broju učenika i nastavnom usavršavanju đaka. U školske klupe sešće  830 učenika raspoređenih u 50 odeljenja u Svrljigu i isturenim odeljenjima. Svoje školovanje počinju i 104 prvaka, 84 u Svrljigu i 20 u selima. Učenicima su na raspolaganju kabineti za informatiku, fono labaratorija, multimedijalni kabinet i digitalna biblioteka.
‚‚Kabineta za informatiku‚‚ otvoren  je pre 3 godine, a otvorena je i fono labaratorija koju retko koja škola ima, služi za učenje engleskog i francuskog jezika na najsavremeniji način. Takođe škola poseduje ‚‚Multimedijalni kabinet‚‚ koji je nastao u okviru digitalne škole i poseduje tri računara povezanih za više od trideset đaka, to finansira Ministarstvo telekomunikacije . U okviru novih odeljenja radi i ‚‚Digitalna bibilioteka‚‚ , a takvih ima samo pet u celoj zemlji. Kompijuterizovana su i odeljenja u seoskim naseljima, lap top računarima i besplatnim internetom, rekao nam je Zoran Nikodijević direktor osnovne škole ‚‚Dobrila Stambolić‚‚ u Svrljigu koji je istovremeno poželeo učenicima srećnu i uspešnu novu školsku godinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Srećna slava

Danas su Sveti mučenici Kozma i Damjan

Obavezno pročitajte

HITNO UPOZORENJE GRAĐANIMA OPŠTINE SVRLJIG: DOŠLO JE DO ZLOUPOTREBE PUNOMOĆJA!

Od ponedeljka (15. jula)

Kreću prijave za učešće na 18. Belmužijadi

Bez zakazivanja i zdravstvene knjižice

Preventivni pregledi štitaste žlezde danas u Domu zdravlja od 8 do 17h

Sportske vesti

Aleksandar Mentović ostaje na čelu FK Svrljig

Dobra vest

Roditeljima za prvo dete 500.000, za drugo 600.000 dinara!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano