Search
Close this search box.
Broj pregleda

Sve spremno za početak nove školske godine

Podeli sa prijateljima:

Direktor i multimedijalno odeljenje

 

Informatički kabinet, fono labaratorija, multimedijalni kabinet i digitalna biblioteka su novine koje očekuju prvog septembra sve đake u opštini Svrljig.

Povodom početka nove školske godine 2011/2012 u osnovnoj školi ‚‚Dobrila Stambolić‚‚ u Svrljigu, direktor škole Zoran Nikodijević održao je konferenciju za novinare, na kojoj je govorio o spremnosti škole, broju učenika i nastavnom usavršavanju đaka. U školske klupe sešće  830 učenika raspoređenih u 50 odeljenja u Svrljigu i isturenim odeljenjima. Svoje školovanje počinju i 104 prvaka, 84 u Svrljigu i 20 u selima. Učenicima su na raspolaganju kabineti za informatiku, fono labaratorija, multimedijalni kabinet i digitalna biblioteka.
‚‚Kabineta za informatiku‚‚ otvoren  je pre 3 godine, a otvorena je i fono labaratorija koju retko koja škola ima, služi za učenje engleskog i francuskog jezika na najsavremeniji način. Takođe škola poseduje ‚‚Multimedijalni kabinet‚‚ koji je nastao u okviru digitalne škole i poseduje tri računara povezanih za više od trideset đaka, to finansira Ministarstvo telekomunikacije . U okviru novih odeljenja radi i ‚‚Digitalna bibilioteka‚‚ , a takvih ima samo pet u celoj zemlji. Kompijuterizovana su i odeljenja u seoskim naseljima, lap top računarima i besplatnim internetom, rekao nam je Zoran Nikodijević direktor osnovne škole ‚‚Dobrila Stambolić‚‚ u Svrljigu koji je istovremeno poželeo učenicima srećnu i uspešnu novu školsku godinu.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano