Search
Close this search box.
Broj pregleda

Unapređenje poljoprivrede

Podeli sa prijateljima:

grbavce upOpštinska uprava Svrljig započela je seriju sastanaka sa žiteljima radi upoznavanja sa problemima i potrebama meštana a radi zajedničkog angažovanja na njihovom rešavanju.

Prvi ,u nizu sastanaka, održan je u selu Grbavče gde je na zboru građana govorio predsednik opštine Svrljig Milija Miletić.

‚‚Poseban akcenat stavljamo na unapredjenu poljoprivrede. U tom smislu Opštinska uprava je predvidela niz beneficija i subvencija za pomoć poljoprivrednicima. Spremni smo  i imamo mogućnosti da finasijski pomognemo ratare i povrtare od kopanja bunara do nabavke mehanizacije, nove ili polovne pa i da učestvujemo u njenoj opravci. Brojne subvencije prdviđene su i za stočare – ovčare, kozare, vlasnike rasnih krava i teladi. Konkurs je za sve otvoren i traje do kraja godine. Mnogi poljoprivrednici su već kunkurisali i prva tura je dobila finasijsku podršku, rekao je predsednik Miletić okupljenim Grbovčanima‚‚.

Predsednik Miletić apelovao je na Grbovčane da se za rešavanje infrastrukturnih problema u selu organizuju za učešće u akciji jedan prema tri dinara. Naime, opština je spremna da dofinansira  sve infrastrukturne radove ako meštani prikupe četvrtinu potrebnih sredstava.

Sledeći sastank biće održan u  selu Guševac u sredu naveče.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Srećna slava

Danas su Sveti mučenici Kozma i Damjan

Obavezno pročitajte

HITNO UPOZORENJE GRAĐANIMA OPŠTINE SVRLJIG: DOŠLO JE DO ZLOUPOTREBE PUNOMOĆJA!

Od ponedeljka (15. jula)

Kreću prijave za učešće na 18. Belmužijadi

Bez zakazivanja i zdravstvene knjižice

Preventivni pregledi štitaste žlezde danas u Domu zdravlja od 8 do 17h

Sportske vesti

Aleksandar Mentović ostaje na čelu FK Svrljig

Dobra vest

Roditeljima za prvo dete 500.000, za drugo 600.000 dinara!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano