Broj pregleda

Unapređenje poljoprivrede

grbavce upOpštinska uprava Svrljig započela je seriju sastanaka sa žiteljima radi upoznavanja sa problemima i potrebama meštana a radi zajedničkog angažovanja na njihovom rešavanju.

Prvi ,u nizu sastanaka, održan je u selu Grbavče gde je na zboru građana govorio predsednik opštine Svrljig Milija Miletić.

‚‚Poseban akcenat stavljamo na unapredjenu poljoprivrede. U tom smislu Opštinska uprava je predvidela niz beneficija i subvencija za pomoć poljoprivrednicima. Spremni smo  i imamo mogućnosti da finasijski pomognemo ratare i povrtare od kopanja bunara do nabavke mehanizacije, nove ili polovne pa i da učestvujemo u njenoj opravci. Brojne subvencije prdviđene su i za stočare – ovčare, kozare, vlasnike rasnih krava i teladi. Konkurs je za sve otvoren i traje do kraja godine. Mnogi poljoprivrednici su već kunkurisali i prva tura je dobila finasijsku podršku, rekao je predsednik Miletić okupljenim Grbovčanima‚‚.

Predsednik Miletić apelovao je na Grbovčane da se za rešavanje infrastrukturnih problema u selu organizuju za učešće u akciji jedan prema tri dinara. Naime, opština je spremna da dofinansira  sve infrastrukturne radove ako meštani prikupe četvrtinu potrebnih sredstava.

Sledeći sastank biće održan u  selu Guševac u sredu naveče.

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.