Broj pregleda

VIII Likovna kolonija

UmetniciOd 3. do 9. jula Kulturni centar Svrljig i grad Svrljig, biće domaćini slikarima na osmoj po redu likovnoj koloniji „Ars Timacum“.
I ovog leta u Svrljigu radiće likovna kolonija „„Ars Timacum“ koja je već najavila učešće 13 akademskih slikara Slobodan Milosavljević Gane, Vlada Rašić, Danica Petrovska, Stanka Todorović, Julijana Marković, Helena Šipek, Zdravko Vajagić (svi iz Beograda), Jovanka Rašović iz Kruševca, Dobrivoje Petrušević iz Vranja, Ana Vanušić i Ljubiša Živadinović iz Niša i Dušan Vasić i Miljan Milenković iz Svrljiga. , što je potvrda cilju kolonije,  da i u malim sredinama ima mesta i života ovoj umetnosti.

U organizaciji KC Svrljiga i  pod pokroviteljstvom opštine Svrljig, ova kolonija uspešno traje od 2oo2 godine. Pored Svrljiga, slikano je i u Niševcu, selu nadomak grada i Perišu na obroncima svrljiškh planina. Organizatoru Kulturnom centru ostalo je oko 1oo umetničkih dela, što je poveće  bogatstvo i poklon umetnika jednoj maloj sredini.

Otvaranje kolonije je u nedelju od 19,00 časova u dvorištu Kulturnog centra Svrljig, a  posetioci će moći tom prilokom da pogledaju i izložbu sa prošlogodišnje kolonije u Svrljigu.

Ove godine umetnici imaju slobodnu temu, a najviše će biti pejzaža. Pored rada biće i izleta do starog grada Svrljiga, Banjice, svrljiške klisure i drugih kultuno-istorijskih znamenitosti ovoga kraja. Kolonija se završava  9. jula.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *