„Ispravno vozilo – Bezbedno vozilo“

Ukupan broj pregleda:

Policija SvrljigU cilju pripreme vozila, za bezbednije učešće u saobraćaju, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, u periodu od 20. do 25.06.2011.godine, u vremenu od 07,00 do 20,00 časova, sprovešće preventivno-propagandnu akciju pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom „Ispravno vozilo – Bezbedno vozilo“.

Osnovni cilj akcije je da se besplatno proveri tehnička ispravnost vozila, kako bi se uočene neispravnosti blagovremeno otklonile, a time ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja.

Osim pomenutog, znatno bi se povećao stepen ispravnosti vozila na našim putevima.

Za vreme sprovođenja akcije, saobraćajna policija će vršiti pojačanu kontrolu vozila i vozača, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima i vozačima ukazivati na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju, posebno uređaja za upravljanje i zaustavljanje, uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumatika, svetlosno-signalnih uređaja i uređaja za pogon na sabijeni ili tečni gas kao i poštovanja pravila saobraćaja.

Tokom sprovođenja akcije, za uočene tehničke neispravnosti na vozilu, saobraćajna policija će vozače upozoravati da iste otklone ili ih upućivati na liniju tehničkih pregleda radi detaljnijeg pregleda vozila i eventualnog otklanjanja neispravnosti na vozilu, uz napomenu da je kontrola tehničke ispravnosti vozila besplatna i preporuku gde može da se izvrši.

Nakon završetka akcije,saobraćajna policija će, pojačano vršiti kontrolu tehničke ispravnosti vozila,  uz dosledno sankcionisanje prekršaja i isključivanje iz saobraćaja tehnički neispravnih vozila.

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *