Search
Close this search box.
Broj pregleda

Asfalt za Kopajkošaru

Podeli sa prijateljima:

Put i neispravno vozilo

Svrljiško selo Kopajkošara će najverovatnije sredinom jula meseca dobiti asfaltni put kojim će biti povezano sa regionalnim pravcem Svrljig  – Sokobanja.

Kopajkošara je jedino selo u našoj opštini koje nema asfaltni put kroz svoj atar. Obećao sam meštanima pre dva meseca i dao nalog Direkciji za izgradnju da se izvrše sve pripreme za početak radova.

Evo danas, 20. juna, počeli su pripremni radovi za revitalizaciju prilazne asfaltne trake do regionalnog puta a potom se nastavlja asfaltiranje do sela a ako smognemo snage  i obezbedimo još malo sredstava nastojaćemo da uredimo i magistralnu ulicu kroz selo. Reč je o dvostrukoj koristi. Činjenica je da ovaj put najviše znači žiteljima Kopajkošare koji ovde sada žive ali i njihovim rođacima koji rade u Svrljigu ili Nišu i svim onim koji iz bilo kog grada dolaze da obiđu svoje roditelje i rodjake.
Lane smo uradili put od sela Grbavče do Lalinca tako da svi iz pravca Niša mogu skraćenim putem po asfaltu, bez problema, u bilo koje doba godine, da neometano dođu u selo. Uz to Kopajkošara je za svrljišku opštinu potencijalna turistička destinacija sa kapacitetima za razvoj seoskog turizma ali i  za posetioce pećina Samar i Jezava, na kraju sela, koje su upisane u Ginisovu knjigu rekorda po dužini boravka čoveka u podzemnim odajama. Znači, na opšte zadovoljstvo put će biti gotov u narednih dvadesetak dana – najverovatnije do sredine jula, izjavio je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić prilikom obilaska trase sa saradnicima-direktorom Direkcije za izgradnju svrljiga ing. Ivanom Božinovićem i njegovim zamenikom Sretenom Stevanovićem.

Prema navodima direktora Direkcije za izgradnju ing.Ivana Božinivića, reč je o modernoj asfaltnoj saobraćajnici dužine 1.474 metra, od regionalnog puta do ulaska u selo. Radovi se preko Direkcije finasiraju iz budžeta opštine. Rok izvođena radova je dvadeset radnih dana.

Kada je reč o radovima u Kopajkošari, predsednik Miletić je istakao i dobar primer saradnje meštana koji su prionuli na revitalizaciji seoske česme i razčićavanju poteza ,,Crkvište,, . Sve se to obavlja kroz akciju ,, Tri dinara na dinar,, . Naime meštani su sakupili jedan deo sredstava a od opštine su dobili trostruko veću sumu.

Inače, prema informaciji iz Direkcije pored gradnje puta za Kopajkošaru, danas je započelo krpljenje udarnih rupa na gradskim ulicama u Svrljigu koje će potom biti nastavljeno na svim loklanim putevima u svrljiškoj opštini.

3 Komentara

  1. He he, taj put je… sve samo ne put.
    Kaze revitalizacija jel? Ma nemoj?
    I sta ce biti posle 2 (dve) godine?
    Bice nove rupe na “Putu”, zapravo bice
    i pre toga jer je kompletan put od
    Svrljiga pa do Lalinca, slivja… u
    haoticnom stanju, malo malo pa se
    nesto kao krpi i opet ne valja, dakle,
    da bi to bio put potrebno je uraditi
    ga iznova a to ce biti malo-prekosutra.
    I tako Jovo-na-novo.

  2. …da dopunim ovoga koji je ovo pisao,i u selu Meciji Do nema asfalt nego se ljudi koji tamo dolaze,muce po onoj kaldrmi i nesto nalik putu,i sto je najgore u to traje oko 5 km(od sela Varos),a to niko nije nikada spomenuo!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano