Search
Close this search box.
Broj pregleda

Nova zvezda na književnom nebu

Podeli sa prijateljima:

Julijana SvrljigNa književnom nebu, rođena je nova, pesnička zvezda. Zapamtite njeno ime Julijana Dobrašinović, iz Svrljiga, rođena 18. maja 1993 godine, učenica III razreda Gimnazije u Knjaževcu. Profesori su zapazili njen talenat na književnim konkursima u svojoj školi i van nje, a njen rad o pokojnom patrijarhu Pavlu uzbudio je mnoge književnike u Srbiji. Uskoro, nakon nagrade koju je dobila, obratio sam se mladoj devojci i uz sve moje čestitke preko telefona, razgovor je tekao otmeno i neuobičajeno. Imao sam utisak da pred sobom imam zrelu,devojku kristalnih reči i bogatih emocija vrednu pažnje. Udruženje srpskih književnika u otadžbini i rasejanju ”USKOR” u Beogradu, na preporuku  Književnog kluba ”Konstantin veliki” u Nišu ( Ogranak USKOR-a), prihvatio je predlog da se učenica Julijana primi u redove MLADIH KNJIŽEVNIKA i da je pomogne u njenom stvaralaštvu i razvoju.

Ona je vanserijski talenat i zaslužuje svu pažnju pojedinaca i našeg društva. Njen dar, prepoznatljiv je u ovoj knjizi, “prvencu”! Najmlađem dragulju našeg društva, želim puno uspeha u školi i književnom stvaralaštvu. Predsednik KK “Konstantin veliki”u Nišu i član Udruženja književnika Srbije.

Julijana Dobrašinovic je ucenica Knjaževacke gimnazije. Rodjena je u Nišu 1993. godine a svoj Svrljig, u kome zivi, voli više od i cega. Julijana je od malih nogu pokazivala sklonost ka pisanju i osvajala je mnoštvo nagrada. U julu 2010. godine, Julijana je postala najmladji pisac u Srbiji i dijaspori što joj je omogucio Književni klub “Konstantin Veliki” (ogranak USKOR – a).Iako ima tek 17 godina, Julijana je sticajem okolnosti odrasla jako brzo što se da primetiti po težini njenih reci. Ovo je njen prvenac, a nadamo se da ce biti još puno njenih knjiga u buducnosti.

Julijana je pesmu snimila u Valjevu. Muziku je radio Goran Živković, a za tekst je bila zadužena, naravno, Julijana:

Svrljiške novine joj žele puno uspeha u daljem radu.

18 Komentara

  1. Nije mi samo jasno kako neko moze da klikne da mu se ne dopada uspeh nekoga ovako mladog i talentovanog, kao sto je Julija? To samo govori o tom nekom, verovatno isfrustriranom i jadnom u svom nekom cosku bivstvovanja. Sve pohvale Julija i nastavi dalje, a dislajkova ce uvek biti jer ovo je ipak Srbija. Sve najbolje, pozdrav iz Tvog Valjeva.

  2. Ja sam svesna toga da ce uvek biti onih koji ce biti ljubomorni i sujetni na uspeh. Ja znam ko je ta osoba,i to samo mogu pojedini svrljizani,ali zao mi je sto na taj nacin pokazuje kakav je covek. Svi oni koji mi znace i kojima znacim,a i oni koji ce me voleti posle prve procitane stranice ove knjige procenice koliko mogu,koliko vredim. Drago mi je da ima onih koji su tu uvek. Svoj Svrljig obozavam,posle njega ide MOJE VALJEVO!

  3. Nisam znala da danas u ludnici pacijenti imaju kompjutere? Doktori,bolesnilke dalje od interneta,ko zna sta mogu. Taj jedan je izgleda pusten za vikend? Bacio je jedan dislajk na ovako nesto.:DDDDD
    Juco samo napred,ne obracaj paznju na sujetne budale 😉

  4. pesma je bas lepa,svidja mi se cula sam pre toga neku losiju verziju na youtube pa se i nije najbolje cula,ovo je vec mnogo bolje,sve pohvale…:)

  5. pesma je bas lepa,svidja mi se cula sam pre toga neku losiju verziju na youtube pa se i nije najbolje cula,ovo je vec mnogo bolje,sve pohvale…:)

  6. Juco SVAKA CAST!!!
    Ovo je samo tvoj zlatni pocetak…stvarno je mnogo lepo videti tako mladu nadahnutu i uspesnu devojku…koja ce pokzati koliko vredi…
    Samo nabred!!!
    Zelim ti puno uspeha u daljem radu!!!

  7. Drugar,negativna energija i sve ostalo sto ide dole neka se ne donosi ovde. Ako mislis da je ovo neprofesionalizam nasih novinara – nije,vec su uzeli delove iz Jucine knjige,to su zapravo reci mnogo velikih ljudi,vecih od svih nas zajedno. Pozdrav Juliji,njenoj porodici i onima koji su uz nju. Pozdrav od njenog brata. Zna ona 🙂 Bravo Juliskice!

  8. jucikaa mojaaaa…svaka cast! nadam se da ces da izdas jos puno ovakvih knjiga, ova je VRH! nema uostalom potrebe da komentarisem bilo sta, ko god je uzme u ruke i okrene prvu stranu, videce :)* <3

  9. Hvala ljudi 🙂 Neizmerno mi je drago sto ste uz mene i kad je lepo i kad zaboli 🙂
    Ne zelim nikakve svadje ni lose komentare na ovo,ovo je jedna lepa stvar,ko se raduje drago mi je a ko ne – njegova stvar.
    Ponovo – od <3 hvala!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano