Search
Close this search box.
Broj pregleda

28. Sednica Veća

Podeli sa prijateljima:

28 sednica vecaČlanovi Opštinskog veća opštine Svrljig na svojoj 28.sednici, održanoj 24. marta ove godine, dali su saglasnost na Program rada i finansijski plan budžetskog fonda za poljoprivredu za 2011.godinu i odlučili o raspodeli srdstava iz budžeta nevladinim organizacijama. Sednici je predsedavao predsednik Milija Miletić.

Predsednik radnog tela Fonda Vlada Krstić, obavestio je većnike da je od 38 miliona dinara planiranih za poljoprivredu u budžetu opštine Svrljig za ovu godinu, predloženo da se najveći deo od 15 miliona dinara izdvoji za podsticajne mere subvencijama poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poljoprivrede. Sledi sa 10 800 000,oo dinara stavka nabavke kvalitetne priplodne stoke za  stočare – ovčare, govedare ali i kozare. Pet miliona planirano je za dugoročno kreditiranje poljoprivrednika uz saradnju sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede te poslovne banke a dva miliona kao subvencija nabavke semena veštačkog osemenjavanja za muzne krave. Za pomoć udruženjima – voćara, stočara, ovčara, pčelara i lovačkom udruženju planirano je izdvajanje od 1 700 000,oo dinara. Po pet stotina hiljada dinara planirano je za organizovanje poseta sajmovima, smotrama i izložbama i kao pomoć za rad matične službe. Sedam stotina hiljada dinara planirano je za organizovanje izložbi krava i ovaca u Svrljigu. Najzad, za edukaciju poljoprivrednika planirano je izdvajanje od 500 000 dinara.

Kada je reč o raspodeli sredstava nevladinim organizacijama dopunskim rešenjem Komisije za budžet i finasije, predloženo je da se za Crveni krst izdvoji 320 000 dinara, za Udruđenje žena ,,Etno forum,, 30 000 dinara i po 25 000 dinara za udruženja – ratnih i mirnodopskih invalida, boraca rata 1990.godine i Savez potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije od 1912. do 1918. godine. Predlog komisije jednoglasno je prihvaćen od strane večnika.

Inače, treba reči da  su  za nevladine organizacije  planirano dva miliona dinara. U predhodnoj turi raspodeljen je iznos od 500 000 dinara, ovom prilikom još 425 000 dinara a preostala sredstva biće  raspodeljena dopunskim rešenjem po postojećim i novopodnetim zahtevima.

izvor: Svrljig.rs

3 Komentara

  1. ајде да вам верујем да ће пројекти невладиних организација који нису сада обухваћени бити ” допунски решена “.

  2. Sve je to isto,i sve se vrti u krug.”Tzv Predsednik” je bio tamo,ovamo,jeo i pio,i s nekim diskutovao,obrni,okreni,problemi su odpozadi,i nikako da se rese.
    Niti ce iko da ima vajde od tih para koje su dobijene,samo da se #zagrebe” neka ideja,niti je iko ovde od ovih politicara sposoban da pise velike projekte,i tako ima da se sve vrti u krug.Opet ce neko nekome da popuni neki obrazac i a dobije clansku kartu od ovih vlastodrzaca,i da vrbuje neke ljude koji su vec uveliko usli “s one strane stvarnosti”.A mi cemo moliti nekog sa strane da dodje da nam popravi ono sto je mnogo tesko popraviti.

  3. Simče, ne sekiraj se. I oni kojima ih odobre, moraju da mole za te pare, pa im uplaćuju na rate ( ako budu dobri i poslušni ), a na kraju im uvek zakinu 30%, uz izvinjenje da ”nemaju više para u budžetu”. Ove godine nećemo da molimo za ono što nam pripada. Poklanjamo 30.000 dinara kao donaciju lokalnoj samoupravi.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano