Search
Close this search box.
Broj pregleda

Da se ne zaboravi

Podeli sa prijateljima:

Predsednik polaze venacNa dan obeležavanja 12. godišnjice od početka Nato bombardovanja tadašnje SRJ, predsednik opštine Svrljig Milija Miletić i njegovi saradnici kao i borci rata iz 1999.godine položili su vence žrtvama rata na spomeniku u gradskom parku.

Tokom 78 dana, koliko su trajali vazdušni napadi, poginulo je 3.500 ljudi, od čega 2.500 civila, a povređeno je više od 12.000 osoba. Među povređenima je bilo 6.000 civila, a čak 2.700 dece. Materijalna šteta procenjena je na 100 milijardi dolara.

3 Komentara

  1. Pa ne mogu da verujem da se ovo desava:”predsednik” polaze vence na grob palih boraca u II svetskom ratu,na dan pocetka NATO bombardovanja 1999.god.Ovo je najvece ponizavanje palih boraca,kao i neduznih ljudi koji su izginuli u kasnijem bombardovanju,a stavise je skrnavljenje svetog mesta.Imali smo srece u nesreci,da samo taj vid gubitaka i nevolje nismo ovde prezivljavali.Pa bolje je da je otiso u crkvu, ko covek( iako nikada nije ni dinar davao za njenu obnovu),pa tamo da zapali svece.Sramota!!!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Veliki fudbalski praznik u Svrljigu: FK “Svrljig” dočekuje lidera, OFK “Brzi Brod” iz Niša

FOTO / VIDEO

Krenuli radovi na uređenju korita Svrljiškog Timoka

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano