Search
Close this search box.
Broj pregleda

17.sednica opštinskog Veća

Podeli sa prijateljima:

SEDNICAJednoglsnom odlukom članova Opštinskog veća , danas na  17.redovnoj sednici jednoglasno je  usvojen novi Pravilnik o radu ovog opštinekog tela a potom i predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o naknadi za korišćenje građevinskog zemljišta.

Prema obrazloženju izvestioca Vesnice Ilić sekretara Veća, datom na sednici, Poslovnik o radu Opštinskog veća od 2004.godine, koji je do sada primenjivan bio je u nekim delovima deplasiran u odnosu na nove potrebe te je izvršena izmena u oblastima  koji se odnose na odlučivanje, zakazivanje sednica, informisanje i telefonsko održavanje sednica u hitnim slučajevima.

Kada je reč o predlogu Odluke o izmenama i dopunama Odluke za korišenje građevinskog zemljišta zamenik načelnika opštinske uprave Dejana Mitić je naglasila da je reč o usaglašavanju postojeće odluke sa sugestijama Ustavnog suda suhodno zakonu.

Naknada za korišćenje građevinskog zemljišta utvrđuje se u zavisnosti od obima i stepena uređenosti zemljišta obejektima društvenog standarda, saobraćajne povezanosti zemljišta sa opštinskim centrom, zonama i drugim pogodnostima koje zemljište ima za korisnika. Za neizgrađeno gradjevinsko zemljište, stambeni i pomoćni prostor kao i poslovni prostor, do sada smo imali tri zone koje su ostale nepromenjene ali je određena još jedna – četvrta zona kojom su obohvaćene ostale pvršine do sada nesagledane poput seoskih površina.

Praktično posebnih izmena cena u postojećim zonama nema osim što su cene formirane za novu – četvrtu zonu, objasnila je Mitićeva.

Usvojene predloge odluka sa izmenama Veće će dostaviti Skupštini opštine čiji će odbornici dati konačnu reč.

Pod tačkom razno imali smo zahtev FK ,,Aca  Menta,, za odobrenje korišćenja gradskog stadiona za potrebe turnira mališana i finasijsku podršku od 30 000 dinara.

Odlučili smo da sugeriramo matičnom fudbalskom klubu da za turnir dečijih ekipa zakazan za 31. oktobra, odobri korišćenje terena jer se to čini i u drugim gradovima gde gostuje naša ekipa mališana.

Što se tiče novčane naknade reč je da kao dobri domaćini deci gostujućih ekipa, naravno i za naše učesnike, obezbedimo užinu, što takođe smatram opravdanim, rekao je posle sednice predsednik Veća i opštine Svrljig Milija Miletić.

Odluka  većnika za novačnu pomoć klubu prosledjena je službi za finasije i biće regulisana u skladu sa zakonom.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano