Search
Close this search box.
Broj pregleda

13.sednica opštinskog Veća

Podeli sa prijateljima:

Trinaesta sednica manja
Opštinsko Veće opštine Svrljig

Članovi Opštinskog veća opštine Svrljiga na sednici, 13. po redu, dali su saglasnost na na programe – Fonda za razvoj poljoprivrede, Fonda za za zaštitu životne sredine i Fonda protivpožarne zaštite.

Predsednik fonda poljoprivrede Vlada Krstić, obavestio je većnike da će težište rada i dalje ostati na pružanju materijalne pomoći i logistike registrovanim poljoprivrednim domaćinstvima, preko raznih kredita i subvencija i direktnom finasijskom podrškom iz budžeta opštine.


Kada je reč o zaštitu životne sredine predsednik fonda Nebojša Tričković, je istakao  da će prioritet imati obnavljanje zelenih površina u gradu i obezbeđivanje sredstava za poboljšanje higijenskih uslova na javnim mestima.

Negovan Božinović, predsednik Fonda za protivpožarnu zaštitu uz iznošenja smernica programa naglasio je većnicima da je primarni  faktor izazivanja požara ćovek, te da će biti učinjeni napori na edukaciji stanovništva putem predavanja i upozorenjima preko štampanih i elektronskih medija.

Na sednici je direktor Kulturnog centra u Svrljigu Zoran Gavrilović,podneo izveštaj o Vidovdanskom turniru.

–         Znamo da je reč o veoma značajnoj sportsko-kulturnoj manifestaciji koja privlači značajnu pažnju naših sugrađana i rauzbija letnju monotoniju u gradu. Smatram da je manifestacija i ove godine, uprkos problemima izazvanim vremenskim neprilikama, bila uspešna. Ostalo nam je jedino nedorečeno, pošto su kroz prateće manifestacije učestvovali naši sugrađani koji se bave ugostiteljstvom i prodajom, da iznađemo zakonsku mogućnost da ih na neki način obeštetimo. Zbog kiše turnir je nekoliko dana kasnio a ljudi su platili zakup prostora. Ne želimo da niko bude oštećen te sam dao nalog našoj pravnoj službi da ispita mogućnost preračunavanja i povraćaj sredstava korisnicima gradskog građevinskog zemljišta tokom ove manifestacije, rekao je predsednik opštine Svrljig i Veća, Milija Miletić, komentarišući izveštaj o Vidovdanskom turniru.

Predsenik Miletić se pod tačkom razno, u diskusiji o kranu koji nekoliko godina stoji u školskom dvorišti na gradilištu buduće sportske hale,energično založio za njegovo hitno uklanjanje.

’’Pogovora nema  moje je naređenje da kran bude uklonjen jer veoma ugrožava bezbednost učenika osnovne i srednje škole i prolaznika iz naselja Saraj’’. Pošto izvođač radova nije uklonio kran dajem nalog našim službama da to učine u najraćem roku i u interesu bezbednosti to će učinjeno već narednih dana. Nadležni koji se ogluše o naređenje snosiće sankcije jer kada je bezbednost dece nema vremena za odlaganje i duge procedure već se to mora sprovesti po hitnom postupku, isktakao je predsednik Miletić, što su većnici jednoglasno prihvatili..

Predsednica Skupštine opštine Svrljig Jelena Trifunović, upoznala je većnike sa tradicijom Seoskih olimpijskih igara Srbije i potrebom  učešća svrljiških ekipa na ovoj manifestaciji.

–         Belmužijada je praktično pretakmičenje koje kvalifikuje ekipe sa našeg područja za Seoske olimpijske igre. Ove godine naši takmičari će učetvovati u nadmetanju u narodnom višeboju, šahu,rukometu, stonom tenisu, nadvlaćenju konopca. Verujem da će i ovoga puta osvojiti medalje kao i na predhonim takmičenjima, obratila se predsednica Trifunović većnicima.

Na predlog predsednice Trifunović,većnici su jednoglasno doneli odluku da ekipe Svrljiga učestvuju na Seoskim olimpijskim igrama 18.septembra u Žagubici kod Bora.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano