Search
Close this search box.
Broj pregleda

Muzej u Kulturnom centru

Podeli sa prijateljima:

zd9 Muzej Iako je prošlo desetak godina od formiranja muzejske zbirke u okviru Kulturnog centra Svrljig, zbog nepostojanja uslova za njeno izlaganje, ona je bila skrivena od očiju javnosti.
Ovih dana u salonu Kulturnog centra ugrađene su vitrine u kojima će biti izlagani eksponati koji su prikupljani poslednjih godina.

Ova mala postavka jedan je od načina da se ukaže na potrebu formiranja muzeja i obezbeđenja posebnog, adekvatnog, prostora za ovu namenu.
– Ideja, da se muzej formira i stacionira u jednoj od najstarijih zgrada u Svrljigu (zgrada poznata pod imenom “Grkinja” u Hadžićevoj ulici), morala bi biti u bliskoj budućnosti i realizovana. Prvi uslov za to je da politička elita i kulturna javnost shvate značaj jedne ovakve ustanove za očuvanje istorijskog i kulturnog nasleđa ovog kraja – kaže direktor Kulturnog centra, Zoran Gavrilović.

Do ostvarenja ove ideje naši sugrađani i gosti mogu pogledati neke od eksponata u novoformiranom “mini muzeju” u salonu Kulturnog centra Svrljig.

zbirka muzej

4 Komentara

    1. Grkinja je zgrada preko puta Supa, gde je trenutno smesten centar za socijalni rad. Porzavam predlog za pretvaranje te zgrade u Muzej, i to sto pre, Svrljigu tako nesto izuzetno fali!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano