Smanjenje opštinskih taksi

Broj pregleda

Svrljiski parlament mini Opštinsko veće opštine Svrljig na petoj sednici,  razmatralo je više predloga o izmenama pojedinih dokumenata. Odluku o budžetu za 2009.godinu,odluku o izmeni Statuta opštine i predlog o organizovanju Vidovdanskog turnira. No,za građane najbitnije je usvajanje predloga Odluke o loklanim administrativnim taksama.

U interesu žitelja naše opštine čiji su kućni budžeti veoma iscrpljeni a uprkos tome moraju da obavljaju razne poslove za šta su im potrebna razna uverenja,rešenja i potvrde,odlučili smo da smanjimo iznose lokalnih administrativnih taksi.

Večina taksi je ,,skresana,, za po 50%,mnoge su manje nego u okolnim opštinama  a neke su i ukinute.

Primera radi za mnoge zahteve taksa je smanjena od 1000 na 500 dinara,potom za rešenja za koja nije propisana posebna taksa iznos je smanjen od 500 na 250 dinara,za izdavanje potvrde za inostranstvo,što opterećuje penzionere,taksa je umanjena od 1 000 na 500 dinara a za izvode iz matičnih knjiga rođenih,venčanih i umrlih,opštinska administrativna taksa se potpuno briše.

Veće je donelo odluku koju će na konačno usvajanje predložiti Skupštini gde ću se ja lično založiti da se ovako i izglasa u intersu građana„,izjavio je posle sednice predsednik opštine i opštinskog veća Milija Miletić.

Večnici su na ovoj sednici za novog sekretara ovog tela izabrali pravnika Vesnicu Ilić a za predsednika Organizacionog odboran 53.po redu-Vidovdanskog turnira zamenika predsednika opštine Dobrivoja Stojanovića.

Inače,organizovanje turnira povereno je Kulturnom centru a  kao termin početka održavanja ove sportske manifestacije određen je 28.juni-Vidovdan.

Radi usklađivanja sa Zakonom o budžetu većnici su usvojili odluku o zmeni Statuta opštine Svrljig,prihvatili predlog Odluke o izmenama Odluke o određivanju nadležnog organa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta i razmatrali i  Odluku o usvajanju završnog računa budžeta opštine Svrljig za 2009.godinu koji takođe konačno usvaja Skupština opštine.

Pod tačkom razno,predsednik Miletić se enrgično suprostavio predlogu da se dnevnice većnika povećaju uz obrazloženje da su i ovako skromna davanja preskupa za našu siromašnu opštinu.

Pročitajte i

1 Komentar

  • Lepo je to što su smanjene takse, ali građani će živeti lepše kada ova "vladajuća" skupina diskutabilne pismenosti bude otišla u političku istoriju.

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *