Treća konferencija

MARKOVIĆ: Poništen ugovor sa firmom koja se bavi hvatanjem i odvoženjem pasa!

Ukupan broj pregleda:

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković održao je danas svoju treću konferenciju za medije na kojoj je govorio o aktuelnom problemu velikog broja pasa lutalica na ulicama Svrljiga. 

Predsednik opštine Miroslav Marković, foto: M.M.
Predsednik opštine Miroslav Marković, foto: M.M.

Marković je istakao da je opština poništila nabavku sa firmom koja je bila zadužena da hvata lutalice i odvozi ih iz Svrljiga jer posao za koji su plaćeni nisu obavljali savesno.

Od strane našeg komunalnog inspektora uhvaćeni su da su umesto da odvoze, dovozili pse na teritoriji Svrljiga, rekao je Marković.

Međutim, Marković je rekao da problem ne može da se reši tako lako, jer po zakonu koji je usvojen 2016. godine rešavanje pasa lutalica podrazumeva njihovo hvatanje, vakcinaciju, čipovanje, sterilizaciju i vraćanje na teritoriju sa koje su uzete. 

Ranije je bila nehumana metoda eutanazije pasa, to je promenjeno. Moramo da gledamo neku širu sliku, da pronađemo firmu koja će odgovorno raditi svoj posao, rekao je Marković.

Predsednik opštine Svrljig rekao je da je i on ljubitelj životinja, pogotovu pasa, te da će raditi na tome da se ovaj problem reši, a kao jedan od mogućih rešenja je i izgradnja prihvatilišta na teritoriji Svrljiga – uz pomoć inostranih projekata.

Povezano

5 Komentari

 • A da se izgradi prihvatilište za pse?

  3
  1
 • trebali ste da kazete koja je to firma u pitanju ali eto da kazem ja Avenija MB iz Vrnjacke Banje,Novo Selo kojoj je bio zabranjen rad u vecini opstina,dobili su ko zna koliko prijava ali i dalje rade….meni su krajem 2017-te,dva dana pre nove godine uzeli psa bukvalno ispred kuce dok sam ja bio do grada,znam da ce vecina da kaze kako je to moja greska sto je bio na ulici zato mi je sad cela ograda prevezana zicom kao u zatvoru jer cuvam 3 psa i ne volim da ih vezujem ali da ne duzim,mislio sam da je tu negde odlutao medjutim nije ga bilo ceo dan tako da nazovem ja opstinu sutradan i dobijem br komunalnog inspektora od kog sam saznao koja je firma u pitanju, nazovem ih i oni meni kazu da takvog psa nema kod njih ali posto sam bio uporan na kraju se ispostavilo da jeste cak su mi i sliku poslali….posto je bila nova godina,nije se radilo neki dan ja sam otiso po njega negde posle 6-7 dana od kako je uhvacen i za to vreme se razboleo ili su mu nesto dali znaci neznam ali je posle 20 dana uginuo i pored intervencije veterinara tako da eto kako se oni brinu o njima a o navedenoj firmi mozete da procitate sve na internetu

 • Želela sam da kupim imanje u okolini Svrljiga ali kad videh kakav je tamo precednik , odustaću dok ne dođu na vlast domaćini, rodoljubi koji će da se bore za svoje mesto, a ne ovi što sve rasfućkaše što nam preci gradili. Bez trunke morala, samo se rukovode svojim džepom.
  Inteligentan čovek zna da ćemo svi umreti i nećemo pare odneti, a iza nas ostaje samo dobra ili loša reč.
  Kad saznah da ni imanje onih koji nisu imali potomke ne pripada opštini iako su iz sela koje pripada opštini Svrljig, već treba da idem u Beograd da milim Beogradžsku bagru da mi proda, shvatila sam da meni povratka u Srbiju nema 🙁 a htedoh da uložim sve što sam u inostranstvu zaradila u svoju postojbinu. Nema moje postojbine. Ne znam čemu je ovaj precednik.

  3
  1
 • A da moram i ovo da obavestim ove novine koje trdba time da se bave da su pravi novinari.
  U manastiru Popšičkom u kome sam krštena ja i svi moji preci , onaj ekumenistički raspop što je okupirao naš svrljiški manastir me ne pusti. Ne pusti ni naše vernike na Sabor Svetog Gavrila. Okupirao manastir i pretvorio ga u svoj ranč, postavio kamere, napravio zabavni park, a grobovi monaha iz raznih epoha iz dvorišta nestali…seče šumu manastirsku i ko zna šta sve ne radi…Na očigled svih vernika.
  Da li vas interesuje to precedniče, naše svetinje? A i vas novinari?
  Ili vas samo pceta zanimaju koliko vidim i dvonožna i četvoronožna?

  3
  2
 • Upamtiću ovo . Nećete još dugo, a znaću koji ste. Nijedna vlast se nije ivekovečila neće ni ova. A vi se zapitajte gde ćete posao da nađete posle.

  3
  1

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *