Search
Close this search box.
Treća konferencija
Broj pregleda

MARKOVIĆ: Poništen ugovor sa firmom koja se bavi hvatanjem i odvoženjem pasa!

Podeli sa prijateljima:

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković održao je danas svoju treću konferenciju za medije na kojoj je govorio o aktuelnom problemu velikog broja pasa lutalica na ulicama Svrljiga. 

Predsednik opštine Miroslav Marković, foto: M.M.
Predsednik opštine Miroslav Marković, foto: M.M.

Marković je istakao da je opština poništila nabavku sa firmom koja je bila zadužena da hvata lutalice i odvozi ih iz Svrljiga jer posao za koji su plaćeni nisu obavljali savesno.

Od strane našeg komunalnog inspektora uhvaćeni su da su umesto da odvoze, dovozili pse na teritoriji Svrljiga, rekao je Marković.

Međutim, Marković je rekao da problem ne može da se reši tako lako, jer po zakonu koji je usvojen 2016. godine rešavanje pasa lutalica podrazumeva njihovo hvatanje, vakcinaciju, čipovanje, sterilizaciju i vraćanje na teritoriju sa koje su uzete. 

Ranije je bila nehumana metoda eutanazije pasa, to je promenjeno. Moramo da gledamo neku širu sliku, da pronađemo firmu koja će odgovorno raditi svoj posao, rekao je Marković.

Predsednik opštine Svrljig rekao je da je i on ljubitelj životinja, pogotovu pasa, te da će raditi na tome da se ovaj problem reši, a kao jedan od mogućih rešenja je i izgradnja prihvatilišta na teritoriji Svrljiga – uz pomoć inostranih projekata.

5 Komentara

  1. trebali ste da kazete koja je to firma u pitanju ali eto da kazem ja Avenija MB iz Vrnjacke Banje,Novo Selo kojoj je bio zabranjen rad u vecini opstina,dobili su ko zna koliko prijava ali i dalje rade….meni su krajem 2017-te,dva dana pre nove godine uzeli psa bukvalno ispred kuce dok sam ja bio do grada,znam da ce vecina da kaze kako je to moja greska sto je bio na ulici zato mi je sad cela ograda prevezana zicom kao u zatvoru jer cuvam 3 psa i ne volim da ih vezujem ali da ne duzim,mislio sam da je tu negde odlutao medjutim nije ga bilo ceo dan tako da nazovem ja opstinu sutradan i dobijem br komunalnog inspektora od kog sam saznao koja je firma u pitanju, nazovem ih i oni meni kazu da takvog psa nema kod njih ali posto sam bio uporan na kraju se ispostavilo da jeste cak su mi i sliku poslali….posto je bila nova godina,nije se radilo neki dan ja sam otiso po njega negde posle 6-7 dana od kako je uhvacen i za to vreme se razboleo ili su mu nesto dali znaci neznam ali je posle 20 dana uginuo i pored intervencije veterinara tako da eto kako se oni brinu o njima a o navedenoj firmi mozete da procitate sve na internetu

  2. Желела сам да купим имање у околини Сврљига али кад видех какав je тамо прецедник , одустаћу док не дођу на власт домаћини, родољуби који ће да се боре за своје место, а не ови што све расфућкаше што нам преци градили. Без трунке морала, само се руководе својим џепом.
    Интелигентан човек зна да ћемо сви умрети и нећемо паре однети, а иза нас остаје само добра или лоша реч.
    Кад сазнах да ни имање оних који нису имали потомке не припада општини иако су из села које припада општини Сврљиг, већ треба да идем у Београд да милим Београџску багру да ми прода, схватила сам да мени повратка у Србију нема 🙁 а хтедох да уложим све што сам у иностранству зарадила у своју постојбину. Нема моје постојбине. Не знам чему је овај прецедник.

  3. А да морам и ово да обавестим ове новине које трдба тиме да се баве да су прави новинари.
    У манастиру Попшичком у коме сам крштена ја и сви моји преци , онај екуменистички распоп што је окупирао наш сврљишки манастир ме не пусти. Не пусти ни наше вернике на Сабор Светог Гаврила. Окупирао манастир и претворио га у свој ранч, поставио камере, направио забавни парк, а гробови монаха из разних епоха из дворишта нестали…сече шуму манастирску и ко зна шта све не ради…На очиглед свих верника.
    Да ли вас интересује то прецедниче, наше светиње? А и вас новинари?
    Или вас само пцета занимају колико видим и двоножна и четвороножна?

  4. Упамтићу ово . Нећете још дуго, а знаћу који сте. Ниједна власт се није ивековечила неће ни ова. А ви се запитајте где ћете посао да нађете после.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano