Treća konferencija
Broj pregleda

MARKOVIĆ: Poništen ugovor sa firmom koja se bavi hvatanjem i odvoženjem pasa!

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković održao je danas svoju treću konferenciju za medije na kojoj je govorio o aktuelnom problemu velikog broja pasa lutalica na ulicama Svrljiga. 

Predsednik opštine Miroslav Marković, foto: M.M.
Predsednik opštine Miroslav Marković, foto: M.M.

Marković je istakao da je opština poništila nabavku sa firmom koja je bila zadužena da hvata lutalice i odvozi ih iz Svrljiga jer posao za koji su plaćeni nisu obavljali savesno.

Od strane našeg komunalnog inspektora uhvaćeni su da su umesto da odvoze, dovozili pse na teritoriji Svrljiga, rekao je Marković.

Međutim, Marković je rekao da problem ne može da se reši tako lako, jer po zakonu koji je usvojen 2016. godine rešavanje pasa lutalica podrazumeva njihovo hvatanje, vakcinaciju, čipovanje, sterilizaciju i vraćanje na teritoriju sa koje su uzete. 

Ranije je bila nehumana metoda eutanazije pasa, to je promenjeno. Moramo da gledamo neku širu sliku, da pronađemo firmu koja će odgovorno raditi svoj posao, rekao je Marković.

Predsednik opštine Svrljig rekao je da je i on ljubitelj životinja, pogotovu pasa, te da će raditi na tome da se ovaj problem reši, a kao jedan od mogućih rešenja je i izgradnja prihvatilišta na teritoriji Svrljiga – uz pomoć inostranih projekata.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA