Search
Close this search box.
Broj pregleda

Direktori javnih preduzeća podneli izveštaje o radu

Podeli sa prijateljima:

Danas je održan još jedan redovni sastanak predsednika opštine Svrljig i rukovodioca javnih preduzeća i ustanova u Svrljigu. Na sastanku su podneti mesečni izveštaji ali i dogovoreni novi zadaci.

Sastanak sa direktorima preduzeca

Po ustaljenoj proceduri direkotri su podnlei  izveštaje o realizaciji i sprovođenju zacrtanih zadataka pri susretu u predhodnom mesecu. Šta je mimo toga još urađeno ali iznošeni su i adekvatni predlozi za rešavanje tekućih problema. Praktično radni dogovor na kome rukovodioci prenose predsedniku kako teče dogovor o radu, redu i disciplini u njihovim kolektivima ali i predlažu svoje inicijative.

Najpre, direktor Gavrilović obavestio je da je Kulturni centar u prošlom mesecu imao, pored redovnih, pojačane aktivnosti radi održavanja sedme privredno turističke manifestacije ,,Belmužijade 2012,, i angažovanje na pripremi projekta osnivanje turističke organizacije u okviru ove ustanove.

Direktor KC Svrljig
Direktor Kulturnog centra u Svrljigu – Zoran Gagi Gavrilović

Dilemu oko statusa turističke organizacije, samostalno ili u okviru KC-a, presekao je predsednik Miletić, zahtevom da to mora biti u okviru ustanove sa postojećim kapacitetima i bez povećanja radne snage. On je dodao da slično iskustvo imaju veći turistički centri, poput Sokobanje i Guče, čije primere treba slediti i do kraja godine realizovati projekat‚ jer već iduće godine ,,Belmužijada,, mora biti komercijalna manifestacija koja će prihodovati budžetu .

Izgradnja bazena i letnje pozornice:

Radimo sve u intersu žitelja svrljiške opštine kako bi im omogućili da raspoložive resurse što bolje iskoriste i obezbede egzistenciju, kada je reč o turizmu, ali nastojim da idemo i korak dalje obezbeđivanjem novih radnih mesta za mlade. Jedna od ideja u tom sklopu je i izrada bazena za kupanje u okviru Sportskog centra ,,Pastirište,, za šta se već vrše pripreme. Na istom poligonu planiramo da izgradimo i letnju pozornicu koja neće biti montažna već statična i prilagodjenapotrebama korišćenja svih kulturno-zabavnih manifestacija. Znači, kultura, sport i turizam, moraju biti u okviru Kulturnog centra uz maksimalno angažovanje  postojećih kadrova, rekao je predsednik Miletić.

Srdjan Djorjdevic Direkcija
Direktor direkcije za izgradnju grada – Srđan Đorđević

Srdjan Đorđević, direktor Direkcije, obavestio je da  su u predhodnom mesecu završeni radovi na infrastrukturi u Gulijanu, Lozanu, Prekonogi i Lalincu. Da je u toku rekonstrukcija vodovoda u Crnoljevici, atarskog puta između Beloinja i Izvora, a potom i zahvati u Niševcu i Drajincu.

Regulacija Lukavičkog potoka i postavljanje barijera u periodu snežnih mećava:

Kao jedan od prioritenijih zadataka Direkcije, predsednik Miletić je istakao regulaciju Lukavičkog  potoka,  kako se u periodu kiša ne bi ponovila prošlogodišnja situacija sa poplavom  naselja ,,Saraj,,.  On je potom i naložio hitne pripreme za postavljanje  zaštitnih barijera u periodu snežnih mećava, kako ne bi došlo do stvaranja smetova na putevima i obustava saobraćaja.

Centar i Crveni krst
Direktorka Centra za socijalni rad – Vesna Nedeljković
Sekretar Crvenog krsta u Svrljigu – Stevaan Stojanović

Prema izveštajima rukovodilaca Centra za socijalni rad, Vesne Nedeljković, i Crvenog krsta, Stevana Stojanovića, u ovim ustanovama aktivnosti su pojačane na rešavanju socijalnih problema naših žitelja i priprema za sezonu jesen-zima,kada je njhovim korisnicima pomoć najpotrebnija. Na sastanku je prezentirana ideja o otvaranju Gerentološkog centra u Svrljigu. Da je takva ustanova za zbrinjavanje starih i iznemoglih neophodna Svrljigu, ukazuje podatak da su lane u slične centre u Doljevcu, Knjaževcu i  Nišu, smeštene 73 osobe sa našeg područja.

Dr Predrag Antić, kao dve najznačajnije aktivnosti Doma zdravlja u predhodnom periodu istakao je saradnju sa Ambasadom Japana u Beogradu, od koje se očekuje donacija dva saniteta opremljena za reanimaciju pacijenata i oprema za laboratoriji, stomatologiju i opštu medicinu. On je istakao problem stomatološke službe koja je umanjena za jednu ekipu i time prepolovljena i permanentna nastojanja da se, uz pomoć opštine, organizuje hitna medicinska služba.

Svrljig INFO
Direktor JKSP Svrljig – Igor Davidović
Direktor PU Poletarac – Dejan Miletić

Kada je reč o komunalnim aktivnostima direktor Igor Davidović je obavestio da je rekonstrukcijom dela vodovodne mreže rešeno vodosnabdevanje Prekonoge ali i apleovao na štednju vode za piće, jer se izdašnost izvorišta u Manojlici i Rumenjaku smanjuje, što se već odražava na povremene prekide u snabdevanju viših delova grada.

Prema rečima direktora ,,Poletarca,, Dejana Miletića, stanje u ovoj dečijoj ustanovi je redovno uredno ali da sledi neophodnost uređivanja enterijera i eksterijera, te nabavka materijala i opreme za rad s decom, radi poboljšanaj opštih uslova boravka u vrtiću.

Predsednik opstine Svrljig1
Predsednik opštine Svrljig – Milija Miletić

Predsednik Miletić je na kraju sastnka ocenio da se aktivnosti u javnim preduzećima i ustanova odvijaju prema dogovoru, što je rezultat i ovakvih susreta, ali je  još jednom apelovao na štednju na svim nivoima i maksimalno poštovanje radne discipline ističući da se na tome prvenstveno insistira u Opštinskoj upravi.

Današnjem sastanku su prisustvovali direktori: Kulturnog centra Zoran Gavrilović, Direkcije Srđan Đorđević, Centra za socijalni rad Vesna Nedeljković, JKSP Svrljig Igor Davidović, Predškolske ustanove ,,Poletarac,, Dejan Miletić, i u ime Doma zdravlja dr Predrag Antić, iz Crvenog krsta sekretar Stevan Stojanović. Sastanku su, pored predsednika Miletića, u ime Lokalne samouprave pisustvovali, načelnica Dejana Mitić i šef Sektora za privredu, Vlada Krstić.

5 Komentara

    1. Svi ti koji su vam onomad pricali bajke u bioskopu misle samo na sebe i jedino na sebe, svoj licni interes stavljaju iznad svega!!! Konacno ste poceli da shvatate da su upravo svi oni taj kukolj, i da su svi oni “dobrocinitelji” licemeri samozivi.

  1. mi trazimo od svih njih bez obzira ko gde i kome pripada jedino da podnesu ostavke, i nikakavi izvestaji i elaborati , i ostala okupljanja ne interesuju ovaj narod ovde.

    1. Anarchist pera for Anarchy…. Yeah!!!
      A sta sa Savetom Bezbednosti UN? Jel’ i oni da podnesu ostavke posto je kriza na globalu njihova greska, il’ su i to ovi protiv kojih si to zakuvali?!?

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano